Відділ економіки інформує – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Відділ економіки інформує

 

Відбувся третій воркшоп навчальної програми

Команда Виноградівської міської ради – в числі 15 громад зі всієї України, взяла участь у третьому воркшопі навчальної програми “Школа проєктного менеджменту для місцевого самоврядування 2024” від Міжнародний республіканський інститут – IRI Ukraine  за підтримки USAID Ukraine – USAID Україна.

Було опрацьовано правила складання бюджетів і фінансового менеджменту грантів, ризик-менеджмент як інструмент управління ризиками.


Інтернет до бізнесу доведе: 10 кроків до продажів онлайн

Офіс з розвитку підприємництва та експорту, національний проєкт Дія.Бізнес спільно з маркетплейсом Prom.ua та платіжним сервісом RozetkaPay запрошують на безоплатний вебінарний проєкт «Інтернет до бізнесу доведе: 10 кроків до продажів онлайн», який допоможе детальніше дізнатися, з чого починати бізнес онлайн, що потрібно, щоб стати підприємцем, як працювати з асортиментом та як безпечна оплата впливає на конверсію замовлень.

Кому буде актуальна програма?

До навчання запрошуються представники мікро-, малого та середнього бізнесу, а також ті, хто тільки планує власну справу. Проєкт буде корисний для крафтових локальних виробників, майстрів, що виробляють власну продукцію тощо та хочуть продавати її онлайн на всі регіони країни. (більше…)


Збір інвестиційних пропозицій

Міністерство економіки України з метою якісної підготовки до щорічної Конференції з питань відновлення України (URC 2024), яка буде проходити у червні 2024 року в м. Берлін, спільно з Київською школою економіки розпочинає збір пропозицій щодо економічно доцільних інвестиційних проєктів в ключових сферах економіки для можливого їх представлення на URC 2024 широкому колу міжнародних партнерів: потенційним інвесторам, міжнародним фінансовим організаціям, комерційним банкам та представникам іноземних компаній.

Пропозиції щодо інвестиційних проєктів можливо подати шляхом заповнення відповідної форми за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfS9WnHFnn4WwTgSEF1Bor4lpVf6yc-VuZuY81rMvpKIBFW3A/viewform

Основні критерії для інвестиційних проєктів:

економічна доцільність або привабливість проєкту для потенційних інвесторів;

 стадія проєкту – через форму можуть бути подані проєкти різної стадії готовності – від концептуального проєкту до детально опрацьованого. Однак, для URC 2024 перевага буде віддаватись найбільш опрацьованим та готовим до реалізації проєктам;

бюджет проєкту – від $1 млн.

Контактні особи для уточнення інформації:

 Роман Конік, rkonik@kse.org.ua;

 Ігор Руденко, irudenko@kse.org.ua.


 Державна підтримка аграріїв

Для аграріїв, зареєстрованих у Державному аграрному реєстрі, збільшуються суми виплат   та розширюються напрями державної підтримки – відповідно до постанови КМУ від 15 березня 2024 № 300 внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою КМУ від 16 серпня 2022 р. N 918.

Зокрема, бюджетні кошти надаватимуться за такими напрямами та у такому розмірі:

  • бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення у розмірі 4000 гривень на 1 гектар (учасниками програми можуть бути як фізичні, так і юридичні особи, що обробляють не менше 1 га  і не більше 120 га земель сільськогосподарського призначення та відповідають іншим  умовам програми);
  • спеціальна бюджетна дотація для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки у розмірі 7000 гривень на одну корову (учасниками програми можуть бути як фізичні, так і юридичні особи, що утримують не менше 3 і не більше 100 корів та відповідають іншим умовам програми);
  • спеціальна бюджетна дотація для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець на кожну голову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки у розмірі 2000 гривень на одну голову кіз та/або овець (учасниками програми можуть бути як фізичні, так і юридичні особи, що утримують не менше 5 і не більше 500 голів кіз та/або овець і  відповідають іншим умовам програми).

Заявки на отримання бюджетної допомоги подаються програмними засобами ведення державного аграрного реєстру після оприлюднення оголошення про початок прийому заявок з 1 травня по 30 червня 2024 року.


Школа проєктного менеджменту для представників органів місцевого самоврядування

Серед близько 450 заявок Міжнародним республіканським інститутом відібрано команду працівників Виноградівської міської ради та ще 15 громад зі всієї України для участі у Школі проєктного менеджменту для представників органів місцевого самоврядування, щоб допомогти розробити та реалізувати проєкти по відбудові громад.

Це вже друге таке навчання, яке  інститут проводить Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).


Команда підтримки реформ Мінекономіки запрошує роботодавців Виноградівської міської територіальної громади пройти опитування

Опитування проводиться з метою визначення поточних та перспективних потреб підприємств у працівниках, затребуваних професіях та навичках, проведення аналізу впливу на ринок праці після повномасштабного вторгнення російської федерації до України.

Просимо заповнити google-форму за посиланням: https://forms.gle/4w9eYEtMTPRQZdD88

Активна залученість бізнесу до заповнення опитувальника допоможе в напрацюванні ефективних рішень.


СТРАТЕГІЯ розвитку Виноградівської міської територіальної громади на період 2024 – 2027 років

 

ПЛАН заходів на 2024 – 2027 роки з реалізації Стратегії розвитку Виноградівської  міської територіальної громади до 2027 року

 

 

Рішення №1975 Про затвердження Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади до 2027 року та Плану заходів на 2024-2027 роки з реалізації Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади до 2027 року (Додатки)


Завершено процес громадських обговорень

Завершено процес громадських обговорень проєктів Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади до 2027 року та Плану заходів на 2024-2027 роки з реалізації Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади до 2027 року.

ДОКУМЕНТИ


Повідомлення

Оприлюднюємо ЗВІТ стратегічної екологічної оцінки Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади до 2027 року та Плану заходів на 2024-2027 роки з реалізації Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади до 2027 року.

ЗВІТ

Виноградівська міська рада


Відбувся  форум місцевого економічного розвитку

Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація  об’єднаних територіальних громад», у партнерстві з Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Фондом розвитку підприємництва на базі Платформи «Економіка та інвестиції», за участі Міністерства розвитку громад, територій та  інфраструктури України,  провели Форум місцевого економічного розвитку: Пошук ефективної моделі місцевого економічного розвитку. Механізми співпраці місцевого бізнесу та територіальних громад як фундаменту сталого економічного розвитку. Підняття діалогів з бізнесом щодо умов їх повернення і відновлення. (більше…)


60 проєктних ідей увійшло до Плану заходів на 2024-2027 рр. з реалізації Стратегії розвитку нашої громади

У Виноградівській міській раді 28.11.2023 р. відбувся круглий стіл у рамках громадських обговорень Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади до 2027 року та Плану заходів з її реалізації.

Учасники: керівництво та депутати міської ради, члени виконавчого комітету та робочої групи з розроблення Стратегії, старости старостинських округів, представники структурних підрозділів та місцевого громадського сектору, керівники установ та організацій різних форм власності, громадські активісти, експерти, активна молодь, інші стейкхолдери. (більше…)


Щодо проведення заходу “Як розвинути локальне виробництво та бути готовим до виходу на європейський ринок”

Форум для українських фермерів Local Ukraine націлений на посилення уваги іноземних інвесторів і партнерів та формування сталої платформи для розвитку локального виробництва фермерів і виробників аграрної продукції та тваринництва, а також майбутньої співпраці з європейським ринком – через розвиток унікального українського бренда.

Захід відбудеться за участі представників Верховної Ради України, центральних органів виконавчої влади, спікерів Auchan Україна та Auchan Польща, представників плодоовочевого ринку України «АПК-Інформ», а також власників фермерських господарств, які поділяться історіями успіху локального виробництва та європейським досвідом. (більше…)

                    


Відбудеться круглий стіл в рамках громадських обговорень Стратегії

Виноградівська міська рада інформує про те, що 28 листопада 2023 року о 10 год. к.ч. у великому залі засідань міської ради відбудеться круглий стіл в рамках громадських обговорень Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади до 2027 року та Плану заходів з її реалізації.

 

Запрошуємо депутатів Виноградівської міської ради, представників органів влади та органів місцевого самоврядування регіонального, районного та обласного рівнів, громадських активістів, інших стейкхолдерів, експертів, активних мешканців громади долучитися до публічного обговорення Стратегії розвитку громади та комплексного плану дій з її реалізації.

Виноградівська міська рада


До уваги представників бізнесу Виноградівської міської територіальної громади

Запрошуємо вас взяти участь в онлайн-засіданні Міжміської робочої групи з покращення місцевого бізнес-клімату у співпраці з Рада бізнес-омбудсмена України, яке впроваджується ГО “Електронна Республіка” за підтримки Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України”.

Дата: 22 листопада (середа)

Час: 14:00 (тривалість 1 година)

Платформа: ZOOM

Тема зустрічі: «Відкритий та відвертий діалог між бізнесом та владою через Раду бізнес-омбудсмена». (більше…)


              Повідомлення

Повідомлення про оприлюднення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади до 2027 року та Плану заходів на 2024-2027 роки з реалізації Стратегії розвитку

 

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади до 2027 року та Плану заходів на 2024-2027 роки з реалізації Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади до 2027 року

Виноградівська міська рада


 

До уваги підприємців Виноградівської міської територіальної громади

За підтримки програми EU4Business Всеукраїнська Асоціація ОТГ та Новоукраїнська міська територіальна громада продовжують роботу над проєктом Бізнес-Акселератору за темою: «Адаптивні стратегії бізнесу в умовах військового стану».

У рамках реалізації проєкту триває індивідуальна робота над проєктами для підприємців. (більше…)

 

 


Щодо можливості розвитку ділового співробітництва з країнами Південно-Східної Азії

Український союз промисловців і підприємців (УСПП) в часи війни особливу увагу приділяє пошуку нових ринків та відновленню роботи на традиційних для України ринках.

Одним з таких регіонів є Південно-Східна Азія, куди Україна завжди постачала продукцію з високою доданою вартістю: машино-  та приладобудування, суднобудування, енергетичне й транспортне обладнання та ін. (більше…)


 До відома агровиробників Виноградівської міської територіальної громади

          Програма USAID АГРО надасть мінеральні добрива для 7 000 українських агровиробників  на весняну посівну 2024 року.

           Кожен учасник зможе отримати до 2 тонн мінерального добрива (карбамід) на господарство.

          За підтримки Міністерства з аграрної політики та продовольства України реєстрація на отримання допомоги пройде в Державному аграрному реєстрі (ДАР) у розділі «Доступні програми» – USAID АГРО_ карбамід під ярі зернові та олійні сезонні 2024 року.

           Подача заявок по 14 листопада 2023 року(більше…)

 


Шановні мешканці Виноградівської міської територіальної громади!

Запрошуємо Вас долучитися до громадського обговорення проєкту Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади до 2027 року та Плану заходів на 2024-2027 роки з її реалізації, які розроблені в співпраці Робочої групи з розробки Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади та  експертів проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів» (завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА»).

 

Свої пропозиції можна подати  до 1 грудня 2023 р. за адресою: 90300, м. Виноградів, пл. Миру, 5, Виноградівська міська рада, а також на електронну пошту: meriya1@vin-rada.gov.ua або eko-rda@ukr.net

(більше…)


Відбувся фінальний етап грантової ініціативи Міжнародної організації з міграції «Людський вимір – інклюзивні дані для стабільності та розвитку»

26 вересня 2023 року, координаторка проєкту в м. Виноградів, головна спеціалістка відділу економіки міської ради Тетяна Козар та заступниця начальника відділу культури і туризму Олеся Данилець представили Виноградівську територіальну громаду у фінальному етапі грантової ініціативи Міжнародної організації з міграції «Людський вимір – інклюзивні дані для стабільності та розвитку» де презентували проєкт «Покращення якості культурних послуг для мешканців Виноградівської громади».

 

Проєкт передбачає закупівлю необхідної озвучувальної апаратури за грантові кошти Міжнародної організації з міграції у сумі 12 000 доларів США, для покращення якості культурних послуг, розширення технічних можливостей, забезпечення доступності та ефективності роботи, відкриття нових талантів та реалізацію творчих проєктів.

У заході взяли участь представники Закарпатської обласної військової адміністрації, представники донора Міжнародної організації з міграції та територіальних громад Закарпаття які пройшли фінальний відбір програми, це Батівська, Бедевлянська, Білківська, Виноградівська, Довжанська, Іршавська, Колочавська, Королівська, Костринська, Нересницька, Полянська, Свалявська, Синевірська, Углянська й Холмківська громади.

 

«Людський вимір – інклюзивні дані для стабільності та розвитку» це проєкт, який впроваджується в 10 областях України та передбачає підтримку таких активностей громад, як збір даних про актуальні потреби, створення планів розвитку та конкретні кроки щодо покращення життя місцевих мешканців і вимушених переселенців. На тренінгах і діалогових сесіях ТГ забезпечено консультаційну підтримку, а під час практичних етапів – необхідне обладнання.

 

Ініціативу з розвитку громад реалізовує Міжнародна організація з міграції в партнерстві з Фондом розвитку громадських організацій “Західно-українським ресурсним центром” за підтримки Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади.

 

Виноградівська міська рада


Відбулися тренінги “Покращення навичок написання грантів та бюджетування”

19-20 вересня 2023 року в місті Ужгород відбулися тренінги “Покращення навичок написання грантів та бюджетування” у рамках проєкту “Людський вимір “, що впроваджується Міжнародною організацією з міграції за фінансування Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади, у яких взяли участь спеціалісти Виноградівської міської ради.

 

Під час навчання, всі учасники мали змогу отримати необхідні знання для покращення рівня у написанні грантових проєктів та обмінятися ідеями та знаннями з іншими учасниками проєкту, перевірити на практиці отримані знання.


Програма „Розвиток сімейного бізнесу ветеранів/ок” 

 

Громадська організація „ПРО Вімен ЮА” реалізовує проєкт з організації безкоштовної програми розвитку сімейного ветеранського бізнесу, в тому числі діючих військових та їх родин.

 

Проєкт реалізується ГО „ПРО Вімен ЮА” та ГО „Номад” за підтримки Українського Ветеранського Фонду. Він дає змогу зняти з учасників програми стигму сприйняття „повернення з війни та неможливості себе знайти в цивільному житті”.

 

Програма „Розвиток сімейного бізнесу ветеранів/ок” складається з наступних блоків:

– бізнес-табір в Карпатах протягом 7 днів;

– менторські сесії;

– робота з психологом;

– допомога з подачами проєктних заявок на грантові та інвестиційні конкурси.

 

Реєстрація на програму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSey6ynhPexn5lMhdzzmCG-_gpLmvJMU1XZy8r2bJGN0-znB-g/viewform

 
Соціальні мережі:
https://www.facebook.com/prowomenua
https://www.facebook.com/veteranfundua
https://www.facebook.com/nomad.today
https://instagram.com/pro.women.ua
https://instagram.com/veteranfundua
https://www.instagram.com/nomad.live.today  

Відділ економіки міської ради


Підбірка нових актуальних грантів

Команда експертів ГО “Електронна республіка” за підтримки Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України” в рамках реалізації ініціативи Покращення регіонального/місцевого бізнес-клімату провела підбірку нових актуальних грантів та систематизувала їх в зручну інфографіку.

 

Грантові програми та програми підтримки для українського бізнесу

У сучасних умовах розвитку бізнесу особливо важливо мати доступ до фінансової підтримки, особливо для малого та середнього бізнесу, а також для стартапів. Грантові програми, які пропонуються різними організаціями, можуть стати суттєвим ресурсом для вашого розвитку або відновлення бізнесу. (більше…)


 

Запрошуємо членів робочої групи та мешканців Виноградівської міської територіальної громади долучитися до процесу розробки над Стратегією

 

У середу, 14 червня 2023 р. о 9.30 к.ч., в адмінбудівлі міської ради відбудеться чергове засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади на 2023-2027 роки – ІІІ стратегічна зустріч.

 

Запрошуємо членів робочої групи та мешканців Виноградівської міської територіальної громади, котрі налаштовані на предметну розмову, долучитися до процесу розробки над Стратегією – щоб  цей важливий документ повністю відповідав потребам та очікуванням мешканців громади.

 

У рамках ІІІ стратегічної зустрічі – проведення дискусії щодо проєктів плану реалізації майбутньої Стратегії розвитку нашої громади, в тому числі фінансового забезпечення цих проєктів.

 

Після доопрацьовування Документу відбудеться його подача на стратегічну екологічну оцінку та подальші громадські консультації.

Виноградівська міська рада


На Закарпатті стартує навчання для майбутніх підприємців

 

У п’яти містах Закарпаття з 12 до 30 червня відбудуться безкоштовні п’ятиденні тренінги «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес». Навчання пройде за програмою Міжнародної організації праці (МОП) «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» у рамках проєкту «Місцеве партнерство зайнятості в Закарпатській області».

 

Вас навчатимуть започаткуванню та веденню власної справи, а щонайменше 25 найбільш вмотивованих учасників отримають мініґранти до 3000$ для започаткування бізнесу чи придбання обладнання. Також переможці матимуть менторську підтримку, аби більш впевнено робити перші кроки у бізнесі.

 

З вами працюватимуть ліцензовані МОП тренери. Зокрема, у рамках тренінгу Ви дізнаєтесь:

 

  • як правильно визначитися з напрямом бізнесу та реалізувати свій задум,
  • як здійснювати фінансове планування,
  • як підібрати необхідний персонал,
  • як забезпечити екологічність підприємства тощо.

 

Тренінги триватимуть 5 днів та відбудуться в Ужгороді, Мукачеві, Берегові, Хусті та Рахові. Організатори забезпечать вас навчальними матеріалами та харчуванням. Вартість проїзду та проживання не відшкодовується.

 

Перші учасники вже подали заявки, а кількість місць обмежена. Завершення подачі заявок 10.06.2023 р. Для реєстрації заповнюйте форму: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKddz96auvqvmgibuHwIE8igWpCqvMqE9dql3A7rpMT4oYiw/viewform .

 

У разі виникнення питань чи уточнень, звертайтеся на електронну адресу: office@cehrin.org.

 

Навчання проводиться в межах ініціативи «Місцеве партнерство зайнятості в Закарпатській області» за проєктом МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» за фінансування Міністерства закордонних справ Данії та уряду Німеччини за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. До партнерства входить Закарпатська ОВА, Закарпатський обласний центр зайнятості, комунальне підприємство «Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття»», громадські організації «ЦеГрІн Закарпаття», «Інноваційна освіта Закарпаття», «Неємія» та «Ніка».

 

Захід адмініструє ГО «ЦеГрІн Закарпаття».

За матеріалами Команди проєкту Місцеве партнерство зайнятості в Закарпатській області


До уваги керівників підприємств, установ та організації усіх форм власності

 

На виконання Конституції України, Законів України «Про оборону України», «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2000 №1921 «Про затвердження Положення про військово-транспортний обов’язок» (далі – Положення) просимо надати першому відділу Берегівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки відомості про наявність і технічний стан транспортних засобів і техніки.

 

Відповідно до п. 15 Положення, керівники підприємств, установ та організацій подають щороку до 20 червня інформацію про наявність транспортних засобів і техніки, їх технічний стан, а також про громадян, які працюють на підприємствах, установах та організаціях на таких транспортних засобах і техніці згідно з додатком 1 Положення про військово-транспортний обов’язок.

 

Звертаємо увагу на достовірність та своєчасність надання інформації.

 

Виноградівська міська рада


 

Оновлення каталогу “Смакуй Закарпатське”

 

На виконання Програми розвитку малого та середнього підприємництва у Закарпатській області на 2021-2023 роки, Програми формування позитивного міжнародного інвестиційного іміджу та залучення іноземних інвестицій у Закарпатську область на 2021-2025 роки Закарпатська обласна військова адмістрація – Закарпатська обласна державна адмінстрація проводить оновлення каталогу виробників харчової продукції “Смакуй Закарпатьске” для розповсюдження інформації про закарпатських виробників в Україні та за кордоном.

 

Запрошуємо виробників харчової продукції Виноградівської територіальної громади до оновлення та доповнення інформації в каталозі “Смакуй Закарпатське”.

 

Посилання на каталог “Смакуй Закарпатське” – https://cutt.ly/Twq1Mbnq

Анкета виробника – https://cutt.ly/lwq1MKUd

Зацікавлені особи за детальною інформацією можуть звертатись у відділ економіки Виноградівської міської ради на електронну адресу eko-rda@ukr.net


 

Відбудуться тренінги з написання бізнес-планів
 
 
В рамках партнерства з реалізації проекту EU4Business з 05 по 08 та 12 по 15 червня 2023 року будуть проводитися  тренінги з написання бізнес-планів для підприємців, або тих хто хоче займатися бізнесом. 
 
Просимо до 02 червня 2023 року подати анкети учасників тренінгів (Анкета додається) на цю електронну адресу eko-rda@ukr.net  
 
Тренінги проходитимуть з 9.00 до 18.00 год за адресою: м. Виноградів, вул. Комунальна, 21б GASTRO PUB “Пузатий шеф”. Навчання безкоштовне. Харчування – за рахунок Проекту.
 

 

Запрошуємо громадськість та мешканців Виноградівської міської територіальної громади до активної участі у розробці Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади на 2023-2027 роки та формуванні планів заходів з реалізації Стратегії громади.

 

На даному етапі розробки Стратегії проведено дві стратегічні зустрічі робочої групи та експертів в рамках програми матеріально-технічної допомоги, яка фінансується Проєктом USAID «ГОВЕРЛА». Учасниками засідань обговорювались соціально-економічні профілі громади, формувався SWOT-аналіз – у межах підгруп з економічного, соціального, просторового розвитку громади, визначались сильні сторони, які в найближчому майбутньому можуть стати конкурентними перевагами громади, а також проблеми, які потрібно долати спільними зусиллями.

Експертами проєкту представлено та обговорено з учасниками заходів структуру системи цілей та завдань Стратегії, а також підходи до формування планів заходів з реалізації Стратегії громади та затверджено «Дерево цілей Виноградів» (додається).

 

Пропонуємо всім зацікавленим особам долучитись до робочого процесу та пропонувати власні ті чи інші завдання/проєкти  до майбутньої Стратегії (за формою «Картка проєкту») та надсилати на електронну адресу відділу економіки Виноградівської міської ради eko-rda@ukr.net

 

Для прикладу заповнення пропонуємо Вам розроблену відділом економіки Картку проєкту «Реконструкція стадіону «Пластмасовик» по вул. Українська в м. Виноградів» (додається).

 

Визначення цілей і завдань розвитку громади – дуже важливий процес і кожен з Вас допомагає зробити нашу громаду кращою для мешканців та привабливішою для гостей та інвесторів.

                                                              Відділ економіки міської ради


28-29 травня у Виноградівській міській раді відбудеться тренінг в рамках грантового проєкту «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад», який втілюється Виноградівською міською радою у партнерстві із «Міжнародною організацією з міграції» МOM Ukraine та «Західноукраїнським ресурсним центром» та фінансується Посольством Канади.
 
Під час тренінгу учасники дізнаються які є підходи до збору даних та їх значення для формування політики громади, методи планування дослідження, особливості якісних та кількісних методів збору даних.
 
Тренінги проходитимуть з 9.00 до 17.00 год за адресою: м. Виноградів, площа Миру, 5. Участь безкоштовна. 
 
Зацікавлені особи за детальною інформацією можуть звертатись у відділ економіки Виноградівської міської ради на електронну адресу eko-rda@ukr.net
 
Відділ економіки міської ради

Німецька компанії OWI GmbH шукає в Україні партнера по виготовленню букового шпону

Інформуємо, що німецько-українська промислово-торговельна палата на прохання німецької компанії OWI GmbH шукає в Україні партнера по виготовленню букового шпону на замовлення компанії.

Щорічна потреба компанії OWI GmbH становить приблизно 5000 м куб. шпону струганого бука. Для початку ділових відносин компанія OWI GmbH могла б закуповувати в українського партнера 10-20 повних вантажівок на рік (приблизно 300-600 м куб. шпону).

Компанія OWI GmbH виготовляє зі шпону погонажні вироби для меблів, багато з яких мають видиму якість – тобто видно лицьовий шпон і краї шпону у внутрішніх шарах, тому потрібна хороша якість шпону (якість OWI A; B; BC).

Компанія OWI GmbH також виготовляє молдинги з повним накладенням. Тут оптична якість шпону не настільки важлива. Для цих деталей можна використовувати шпон якості C; CD.

Компанію OWI GmbH цікавить замовлення продукції наступних параметрів:

товщина шпону – 1,2 мм

сорт A; B; BC; C; CD

типові розміри та розподіл якості, наприклад:

940х500 мм, А15/В15/ВС70

940х500 мм, С50/СD50

500х940 мм, В60/ВС40

500х940 мм, С/СD

1050х480, С/СD

480х1050 мм, С/СD

550х550 мм, А15/В15/ВС70

550х550 мм, С/СD.

         Зацікавлені особи за детальною інформацією можуть звертатись у відділ економіки Виноградівської міської ради на електронну адресу eko-rda@ukr.net


До уваги субꞌєктів господарювання Виноградівської міської територіальної громади
 

Виноградівська міська рада інформує про можливість отримання часткової компенсації суб’єктами господарювання придбаних альтернативних джерел енергозабезпечення за рахунок коштів місцевих бюджетів в 2023 році.

Механізм отримання зазначеної компенсації прописано розпорядженням голови Закарпатської обласної військової адміністрації від 10.01.2023 №33 «Про внесення змін до Програми розвитку малого та середнього підприємництва у Закарпатській області на 2021 – 2023 роки»

Ознайомитися з даним розпорядженням пропонуємо за посиланням https://cutt.ly/z2Hillh.

 

Грантові програми та програми підтримки для українського бізнесу

Команда експертів ГО «Електронна республіка» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» в рамках Програми покращення ІКМ зібрала інформацію щодо актуальних грантів і програм підтримки бізнесу та сформувала інфографіку з посиланнями на реєстрацію.

Пропонуємо ознайомитися з представленими програмами для українських стартапів, малого і середнього бізнесу та скористатися можливістю, подавши заявку на участь.

Програми підтримки для українського бізнесу

Інформація для підприємців щодо грантів

У рамках Програми покращення індексу конкурентоспроможності міст відбулося засідання Міжміської робочої групи, що проводиться за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» на тему інструментів підтримки бізнесу у період війни.

На сьогодні є різні Програми підтримки бізнесу як від держави, так і від зовнішніх донорів, щоб допомогти підприємцям та пришвидшити відновлення економіки.

Щоб об’єднати інформацію щодо грантів за підсумками заходу, команда експертів ГО «Електронна республіка» розробила інфографіку у зручному форматі, з якою можна ознайомитися та подати заявку щодо участі за вказаними контактними даними.

ІНФОГРАФІКА
Закарпатська обласна військова адміністрація доводить до відома, що відповідно до п. 7 Постанови  Кабінету Міністрів України від 06 березня 2022 року №222 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 року №489) „Про внесення змін до Положення про покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування  ринку  природного  газу” https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/222-2022-%D0%BF#n10, наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.09.2022 №679 затверджено Перелік споживачів, що не належать до категорії побутових споживачів та виконують життєво важливі функції для забезпечення продовольчої безпеки держави (виробники хліба та хлібобулочних виробів), https://minagro.gov.ua/npa/pro-zatverdzhennya-pereliku-spozhivachiv-shcho-ne-nalezhat-do-kategoriyi-pobutovih-spozhivachiv-ta-vikonuyut-zhittyevo-vazhlivi-funkciyi-dlya-zabezpechennya-prodovolchoyi-bezpeki-derzhavi-vir.
Для довключення у зазначений Перелік споживачів, подається звернення споживача, якому має міститися інформація: найменування, код згідно ЄДРПОУ, ЕІС – код, а також витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
Звертаємо увагу, що з метою отримання природного газу на визначених умовах у суб’єкта господарювання повинен бути основний вид діяльності  (КВЕД – 10.71).
Для отримання природного газу від постачальника «останньої надії» за ціною 32 000 гривень з урахуванням податку на додану вартість за 1 000 куб. метрів газу споживачам, що не належать до категорії побутових споживачів та виконують життєво важливі функції для забезпечення продовольчої безпеки держави (виробники хліба та хлібобулочних виробів) необхідно подати до 7 жовтня 2022 року на електронну адресу департаменту агропромислового розвитку depapr@carpathia.gov.ua сканкопію звернення, витяг з єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
 

Керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 № 223 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996р. № 1548», статтею 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні щодо організації всіх видів торгівлі, а також враховуючи звернення громадян щодо відсутності у суб’єктів господарювання в роздрібній мережі пального, Виноградівська міська рада, з метою організації належного та безперебійного забезпечення населення соціально-значущими товарами (у тому числі пальним),  лікарськими засобами та забезпечення належної роботи підприємств критичної інфраструктури в умовах воєнного стану, просить суб’єктів господарювання у сфері торгівлі:

  • забезпечити формування товарних запасів вищенаведених товарів;
  • утримуватись від необґрунтованого підняття цін;
  • запровадити обмеження відпуску товарів, в одні руки.

 

З метою підтримки малого та середнього бізнесу Закарпатська обласна військова адміністрація розробила анкету-опитувальник для суб’єктів господарювання, щодо наявності вакантних посад та можливості створення нових робочих місць для внутрішньо переміщених осіб та інших категорій населення які потребують працевлаштування.

Заповнити анкету можна за посиланням.

 


Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. ”Деякі питання надання грантів бізнесу”, пропонуємо ознайомитися з програмами на створення або розвиток власного бізнесу, надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства.

За детальною інформацією звертатися у відділ економіки Виноградівської міської ради. тел. 068 078 49 88

 


На виконання Конституції України, Законів України «Про оборону України», «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2000 №1921 «Про затвердження Положення про військово-транспортний обов’язок» (далі – Положення)  необхідно надати Берегівському районному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки (м.Виноградів, вул. Миру, 53) відомості про наявність і технічний стан транспортних  засобів і техніки.

Відповідно до п. 15 вищезгаданого Положення, керівники підприємств, установ та організацій подають щороку до 20 червня інформацію про наявність транспортних засобів і техніки, їх технічний стан, а також про громадян, які працюють на підприємствах, установах та організаціях на таких транспортних засобах і техніці згідно з додатком 1 Положення про військово-транспортний обов’язок.

Просимо звернути увагу на достовірність та своєчасність надання інформації.


єДекларація: інструкція для відповідального органу


Управління Держпраці у Закарпатській області інформує про розширення сфери надання консультаційної підтримки всіх суб’єктів господарювання, що продовжують свою діяльність в умовах воєнного стану. Відтак, усі роботодавці, котрі займаються господарською діяльністю на Закарпатської області зможуть отримати консультації, зокрема з питань організації трудових відносин, безпеки праці, надання адміністративних послуг, розслідування нещасних випадків в умовах воєнного стану тощо.  Ознайомитися із повним переліком питань. У разі виникнення додаткових питань, звератися до Управління Держпраці у Закарпатській області за наступними контактами: 88000 м. Ужгород, вул. Минайська, 16 (4 поверх);
телефони: (312) 67-12-42; +38(095)469 08 95; факс: 2-08-03
електронна пошта: uzdsp@ukr.net  

До уваги агропромислових підприємств та фермерських господарств!

З метою опрацювання питання щодо забезпечення пальним через мережі АЗС області за роздрібними цінами для суб’єктів господарювання, які здійснюють посів ярих культур та догляд за озимими культурами, просимо терміново надати потребу пального на зазначений період відділу економіки міської ради на електронну адресу eko-rda@ukr.net за формою:

 
Назва суб’єкта господарювання, ПІП керівника, телефон, ел. адреса ЄДРПОУ Потреба для весняно-польових робіт, тонни Назва АЗС, адреса (зручної для забору пального, зазначити кілька АЗС) Примітка
Бензин ДП
             
             
             
 
До уваги аграріїв та інших зацікавлених осіб
 

Інформація щодо підсумків економічного і соціального розвитку Виноградівської міської територіальної громади за січень-вересень 2021 р.

ІНФОРМАЦІЯ


Інформація щодо економічного і соціального розвитку Виноградівської міської територіальної громади за січень-червень 2021 р. ІНФОРМАЦІЯ


ПАСПОРТ  ВИНОГРАДІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ (2021 р.)


Розпочато лімітований відбір кандидатів на проходження першої Сертифікаційної програми підготовки спеціалістів інвестиційних офісів

         Державна наукова установа «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації» та ГО «Ліга інвестиційного розвитку України» започатковують спільний проєкт щодо підготовки спеціалістів інвестиційних офісів (інвестиційні няні) – найнеобхідніших  на сьогодні працівників сфери фандрейзингу для залучення інвестицій у вітчизняні проєкти.

        Стартував лімітований відбір кандидатів на проходження першої Сертифікаційної програми підготовки спеціалістів інвестиційних офісів. Слухачі, окрім набуття знань, будуть здійснювати практичну роботу з підготовки власних інвестиційних проєктів  та гарантованих заявок. Більш детально про сертифікаційну програму підготовки спеціалістів інвестиційних офісів можна дізнатися на офіційній сторінці за  цим посиланням: http://investment-nanny.com

Відділ економіки Виноградівської міської ради


Стартувала інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності

          Державна служба України з питань праці відповідно до Положення про Державну службу України з питань праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.2015 № 96, здійснює державний контроль за дотриманням законодавства про працю юридичними особами,  та фізичними особами, які використовують найману працю,  зокрема  з питань виявлення неоформлених трудових відносин.

       Такі явища, як неформальна економіка й не задекларована праця не тільки обмежують можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, розвитку професійних навичок,  зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, вони сприяють створенню й існуванню недобросовісної конкуренції щодо тих суб’єктів господарювання, які в повному обсязі забезпечують виконання зобов’язань щодо сплати податків, охорони праці та соціального забезпечення працівників.

       Незадекларована праця дає роботодавцям необмежені можливості тиску на працівників,   сприяє ухиленню від сплати податків, зменшує надходження до державного й місцевих бюджетів. Працівники,  які не мають належним чином оформлених трудових відносин,  позбавляються права на гідні умови праці,  захист своїх інтересів у сфері праці,  гарантій у соціальному захисті.

     Проблеми неформальної економіки й незадекларованої праці є однією з потужніших перешкод для всіх країн у забезпеченні гідної праці й високих темпів зростання.

     За різними підрахунками частка працівників,  які працюють без оформлення трудових договорів та не сплачують податки,  складає 25-30% залежно від регіону,  галузі,  кваліфікації роботи тощо.  За останніми оприлюдненими даними на офіційному сайті Державної служби статистики України кількість неформально зайнятого населення становить  3237,8 тисяч осіб (21% від загальної кількості зайнятого населення,  тобто кожен п’ятий),  з яких зайнятість у неформальному секторі економіки становила 56 % від загальної кількості осіб,  які зайняті неформально,    тобто 1813,9 тисяч осіб.

    Так,  в рамках виконання Національного плану спільних дій щодо зниження рівня не задекларованої праці на 2021 рік Держпраці  за участі представників заінтересованих державних органів та соціальних партнерів з початку року проводиться національна інформаційно-роз’яснювальна кампанія про переваги задекларованої праці та ризики не задекларованої праці для працівників та роботодавців.

     Із липня ц.р. стартувала інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності,  які мають ризики використання незадекларованої праці та відсутня позитивна динаміка щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками після проведених інформаційних заходів.

Інформаційні матеріали щодо незадекларованої праці знаходяться за цим посиланням: (https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/).

Відділ економіки Виноградівської міської ради


Запрошуємо до співпраці потенційних інвесторів та приймаємо пропозиції суб’єктів господарювання різних форм власності та фізичних осіб

щодо поповнення Презентації та надання інвестиційних пропозицій

Валентина Окутіна – начальник відділу економіки Виноградівської міської ради. Електронна адреса відділу: eko-rda@ukr.net ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВІДЕОРОЛИК


До уваги експортерів сільськогосподарської та харчової продукції

До уваги власників об’єктів, споруд, земельних ділянок

До уваги представників бізнесу


До відома суб’єктів господарювання у сфері відновлювальної енергетики та адаптації до змін клімату

Оприлюднюємо лист Державного агентства енергоефективності та енергозбереження України щодо реалізації інвестиційних проєктів


Інформація щодо економічного і соціального розвитку Виноградівської міської територіальної громади за січень-березень 2021 р.

ІНФОРМАЦІЯ


Повідомлення про діючий у 2021 році Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників»


Про затвердження нового порядку реєстрації пасік