60 проєктних ідей увійшло до Плану заходів на 2024-2027 рр. з реалізації Стратегії розвитку нашої громади – Виноградівська міська рада Закарпатської області

60 проєктних ідей увійшло до Плану заходів на 2024-2027 рр. з реалізації Стратегії розвитку нашої громади

У Виноградівській міській раді 28.11.2023 р. відбувся круглий стіл у рамках громадських обговорень Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади до 2027 року та Плану заходів з її реалізації.

Учасники: керівництво та депутати міської ради, члени виконавчого комітету та робочої групи з розроблення Стратегії, старости старостинських округів, представники структурних підрозділів та місцевого громадського сектору, керівники установ та організацій різних форм власності, громадські активісти, експерти, активна молодь, інші стейкхолдери.

Спікери: Оксана Івасів – фахівчиня з залучення громадськості проєкту USAID “ГОВЕРЛА”, Олег Карий та Назар Глинський – експерти проєкту, Альбіна Погоріляк –  ГО  «Фундація Розвитку Закарпаття».

Відкриваючи засідання, Виноградівський міський голова Степан Бочкай подякував Збройним Силам України та воїнам, які, захищаючи нашу незалежність і суверенітет, дають можливість жити і працювати та запропонував хвилиною мовчання вшанувати  пам’ять Героїв-земляків, які загинули під час російсько-української війни.

Як повідомив міський голова, робота над Стратегією розпочалась у квітні 2023 р. зі створення Робочої групи, до якої ввійшли представники різних соціальних та професійних груп громади.

Завданням Робочої групи була розробка основних положень Стратегії. Для цього в квітні – серпні були організовані зустрічі за участю членів Робочої групи. Проведена вступна діагностика громади,  дослідження умов життя та якості публічних послуг, визначено цілі і завдання, які б гарантували довготривалий соціально-економічний розвиток та реалізацію очікувань громади.

За результатами оголошеного збору проєктних ідей від зацікавлених суб’єктів розвитку громади, що тривав впродовж липня – серпня, сформовано План заходів з реалізації Стратегії.

З початку листопада та протягом місяця триває процес громадських обговорень проєктів Стратегії та Плану.

10 листопада 2023 р. заяву Виноградівської міської ради про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки документа державного значення проєкту Стратегії та Плану-заходів з її реалізації зареєстровано в Єдиному державному реєстрі.

Виноградівська міська рада