Тренінг щодо сімейних форм виховання – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Тренінг щодо сімейних форм виховання

13 липня 2023 року за ініціативи Закарпатського обласного центру соціальних служб у Виноградівській міській раді  організовано та проведено тренінг на тему: «Міждисциплінарна взаємодія у процесі супроводу сімейних форм виховання» у рамках проекту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб і підтримка дітей в умовах війни».

 

Участь у заході взяли суб’єкти, дотичні до роботи з дітьми, влаштованими до сімейних форм виховання, зокрема – представники служби у справах дітей, відділу соціального захисту населення, центру надання соціальних послуг, відділу освіти молоді та спорту, центру надання адміністративних послуг Виноградівської міської ради, інклюзивно-ресурсного центру, КНП «Виноградівський центр первинної медико-соціальної допомоги», а також представники старостинських округів громади.

 

         З вступним словом до учасників заходу звернувся заступник міського голови Василь Тесличко: “Захист прав дітей є першочерговим обов’язком  всіх, без винятку, представників громади, особливо в умовах воєнного стану”.

Під час тренінгу опрацьовано ряд актуальних питань:

  •    національна стратегія деінституалізації в сфері захисту прав дітей;
  •    попередження сирітства;
  •    карта громади та сім’ї груп ризику;
  •  сімейні форми виховання, процес пошуку та відбору кандидатів, створення та функціонування дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, сімей опікунів/піклувальників та сімей патронатних вихователів;
  •   роль комплексного підходу та міждисциплінарної взаємодії в територіальній громаді під час створення та підтримки функціонування сімейних форм виховання.

   За результатами тренінгу та шляхом активного обговорення учасниками заходу змодельовано механізм взаємодії між суб’єктами в процесі супроводу сімейних форм виховання.

Виноградівська міська рада