Щодо протиаварійних робіт з консервації руїн замку Канків та каплички – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Щодо протиаварійних робіт з консервації руїн замку Канків та каплички

На території м. Виноградів розташований замковий комплекс, об’єкт культурної спадщини – пам’ятка архітектури національного значення Угочанський замок (руїни) ХІІІ-ХУ ст. та капличка ХІV ст.

 

З метою збереження середньовічних замків Закарпаття Виноградівська міська рада брала участь у грантах і була включена в проєкт «Збереження замків Закарпаття» в рамках Конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, що можуть фінансуватись за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС.

 

На даний час виготовлено проєктно-кошторисну документацію на відновлення замкового комплексу – консервацію руїн Угочанського замку і реставрацію каплички.

 

Передбачено кілька етапів практичного втілення цього проєкту:

  • протиаварійні реставраційні роботи;
  • відновлення каплички з впорядкуванням навколишньої території в межах охоронної зони;
  • здійснення консервації руїн замкового комплексу.

У даному проєкті пропонується комплекс заходів, які допоможуть припинити руйнування, створити передумови для подальшого проведення робіт з пристосуванням до сучасних потреб, а також перетворити замковий комплекс на привабливі туристичні локації Закарпаття та інтегрувати в популярні туристичні маршрути.

 

Наразі, у зв’язку з воєнним станом протиаварійні роботи з консервації руїн замку Канків та каплички призупинені.

 

Виноградівська міська рада