Повідомлення про проведення стратегічної сесії з формування завдання на розроблення комплексного плану – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Повідомлення про проведення стратегічної сесії з формування завдання на розроблення комплексного плану

Запрошуємо на громадське обговорення з формування завдання на розроблення Комплексного плану

Триває процедура громадських обговорень з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Виноградівської міської територіальної громади.

 

В її рамках 24 листопада 2023 року заплановане проведення Стратегічної сесії – обов’язкового публічного заходу громадського обговорення з формування завдання на розроблення Комплексного плану, метою проведення якого є визначення перспективи розвитку громади. Результати напрацювань у ході стратегічної сесії будуть враховані при формуванні завдання на розроблення Комплексного плану.

 

Відбір учасників буде здійснюватися відповідно до переліку основних заінтересованих сторін розвитку територіальної громади із забезпеченням принципу пропорційного представництва локальних територіальних громад, ключових спільнот громади, представників заінтересованих сторін, а також органів місцевого самоврядування.

 

До участі у стратегічній сесії запрошуються всі зацікавлені мешканці Виноградівської міської територіальної громади.

 

Заявку на участь у Стратегічній сесії з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Виноградівської міської територіальної громади можна оформити у період до 22 листопада 2023р. за посиланням: http://surl.li/mqqtl, або подавши заяву особисто чи поштою на адресу Виноградівської міської ради (90300, м. Виноградів, вул. Миру,38/А або м. Виноградів пл. Миру, 5). Про час та місце проведення Стратегічної сесії буде додатково повідомлено до 17 листопада 2023 року.

 

Довідково: Стратегічна сесія буде проведена на виконання вимог чинного законодавства та рішення Виноградівської міської ради від №1303 від 31 травня 2023 р.

Комплексний план просторового розвитку території територіальної громади – одночасно містобудівна документація на місцевому рівні та документація із землеустрою, що визначає планувальну організацію, функціональне призначення території, основні принципи і напрями формування єдиної системи громадського обслуговування населення, дорожньої мережі, інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою, цивільного захисту, охорони земель та інших компонентів навколишнього природного середовища, формування екомережі, охорони і збереження культурної спадщини та традиційного характеру середовища населених пунктів, а також послідовність реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території (ст.1 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»).

Комплексний план розробляється та затверджується з метою забезпечення сталого розвитку територіальної громади з дотриманням принципу збалансованості державних, громадських та приватних інтересів, передбачає узгоджене прийняття рішень щодо цілісного (комплексного) просторового розвитку населених пунктів як єдиної системи розселення і території за їх межами.

Склад, зміст та порядок розроблення Комплексного плану визначається Порядком розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації (затверджено Постановою КМУ від 1.09.2021 р. № 926).

Виноградівська міська рада


Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/home/cifra/vin-rada.gov.ua/www:/home/cifra/.system/tmp:/usr/local/pear) in /home/cifra/vin-rada.gov.ua/www/wp-includes/functions.php on line 2124