«Джура» – це не просто гра, це – великий світ, у якому ти проходиш випробовування на єдність – Виноградівська міська рада Закарпатської області

«Джура» – це не просто гра, це – великий світ, у якому ти проходиш випробовування на єдність

 За інформацією відділу освіти, молоді та спорту  Виноградівської міської ради з 12 по 14 травня 2023 р. 10 роїв юних джур:

  • Буківської ЗОШ І-ІІІ ст.,
  • Виноградівської гімназії,
  • Виноградівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4,
  • Виноградівської ЗОШ І-ІІІ ст. №7,
  • Виноградівської ЗОШ І-ІІІ ст. №8,
  • Великокопанської ЗОШ І-ІІІ ст. (2 рої),
  • Дротинської ЗОШ І-ІІІ ст.,
  • Тросницької ЗОШ І-ІІІ ст.,
  • Фанчиківської ЗОШ І-ІІІ ст.

разом зі своїми керівниками пройшли випробовування у підсумковому таборуванні роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл”( «Джура») закладів освіти Виноградівської міської територіальної громади.

 

Кожен день був не просто випробуванням міцності та сили, а боротьби з погодними умовами та алярмами (повітряними тривогами).

 

Юні джури та берегині показували свої вміння зі стройової підготовки на етапі “Впоряд”, представляли рої  в конкурсі “Ватра”, намагалися набрати якомога більше очок з віджимання, підтягуванні на перекладині, метанні гранати, перетягуванні линви, таборуванні.

 

Пройшли смугу перешкод під час крос-походу та орієнтувались на місцевості.

 

Відповідали на питання з історії козацтва на етапі “Відун”. Демонстрували навички надання першої допомоги в конкурсі “Рятівник”.

 

Програма гри була насичена конкурсами, змаганням, гутірками, спортивними розвагами, імітованою ватрою, спілкуванням, піснями та запальною етно-дискотекою.

 

Неймовірно пізнавальними стали для юнацтва майстер-класи від військових першого відділу Берегівського РТЦК та СП.

 

Надовго закарбуються в пам’яті драйвові емоції від побажань з  таборової пошти, щоденної енергійної ранкової руханки та  запальної вечірньої ватри.

 

Протягом трьох насичених днів всі отримали чимало позитивних емоцій, підсилили власне почуття національної гордості, патріотизму, великої любові до України.

 

Кожен із учасників розумів власну  відповідальність перед командою, тому намагався бути максимально організованим, чітко виконував поставлені завдання.

 

За результатами випробовувань: рій “Патріоти” Фанчиківської ЗОШ І-ІІІ ст. (старша вікова категорія) та рій Тросницької ЗОШ І-ІІ ст. (середня вікова категорія) вибороли право представляти Виноградівську міська територіальну громаду на районному етапі гри.

 

 Всі рої, які взяли участь у грі та стали кращими на певному етапі, були нагороджені грамотами відділу освіти, молоді та спорту.

 

 Щиро дякуємо керівникам гуртків “Джура” за активну роботу з молоддю в напрямку військово-патріотичного виховання та значні зусилля, докладені під час підготовки до гри.

 

  Гордо стоїмо на освітньому фронті, вклоняючись силі та мужності захисників зі ЗСУ! У єдності наша сила та ПЕРЕМОГА!

Виноградівська міська рада