Відбувся фінальний етап грантової ініціативи Міжнародної організації з міграції «Людський вимір – інклюзивні дані для стабільності та розвитку» – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Відбувся фінальний етап грантової ініціативи Міжнародної організації з міграції «Людський вимір – інклюзивні дані для стабільності та розвитку»

26 вересня 2023 року, координаторка проєкту в м. Виноградів, головна спеціалістка відділу економіки міської ради Тетяна Козар та заступниця начальника відділу культури і туризму Олеся Данилець представили Виноградівську територіальну громаду у фінальному етапі грантової ініціативи Міжнародної організації з міграції «Людський вимір – інклюзивні дані для стабільності та розвитку» де презентували проєкт «Покращення якості культурних послуг для мешканців Виноградівської громади».

 

Проєкт передбачає закупівлю необхідної озвучувальної апаратури за грантові кошти Міжнародної організації з міграції у сумі 12 000 доларів США, для покращення якості культурних послуг, розширення технічних можливостей, забезпечення доступності та ефективності роботи, відкриття нових талантів та реалізацію творчих проєктів.

 

У заході взяли участь представники Закарпатської обласної військової адміністрації, представники донора Міжнародної організації з міграції та територіальних громад Закарпаття які пройшли фінальний відбір програми, це Батівська, Бедевлянська, Білківська, Виноградівська, Довжанська, Іршавська, Колочавська, Королівська, Костринська, Нересницька, Полянська, Свалявська, Синевірська, Углянська й Холмківська громади.

 

«Людський вимір – інклюзивні дані для стабільності та розвитку» це проєкт, який впроваджується в 10 областях України та передбачає підтримку таких активностей громад, як збір даних про актуальні потреби, створення планів розвитку та конкретні кроки щодо покращення життя місцевих мешканців і вимушених переселенців. На тренінгах і діалогових сесіях ТГ забезпечено консультаційну підтримку, а під час практичних етапів – необхідне обладнання.

 

Ініціативу з розвитку громад реалізовує Міжнародна організація з міграції в партнерстві з Фондом розвитку громадських організацій “Західно-українським ресурсним центром” за підтримки Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади.

 

Виноградівська міська рада