Виноградівська міська рада Закарпатської області

Сьогодні, 4.09.2023 р., міський голова Степан Бочкай провів робочу нараду з питань розробки проєкту Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади на період 2023 – 2027 рр.

 

На нараді були присутні керівний склад міської ради, члени робочої групи, керівники структурних підрозділів та в онлайн-режимі – експерт Програми USAID «ГОВЕРЛА»  Назар Глинський.

 

Як підкреслив  Степан Бочкай: «Зважаючи на важливість і актуальність запровадження стратегічного управління розвитком громади, на даний час відбулись три засідання робочої групи, проведена вступна діагностика та SWOT-аналіз нашої громади, визначено основні стратегічні цілі. Зараз йде активна робота над проєктами плану реалізації майбутньої Стратегії розвитку громади, в т.ч. фінансового забезпечення цих проєктів, сформовано Профіль громади, план-заходів з реалізації Стратегії та фінансового забезпечення».

 

Стратегія – це основний планувальний документ, який окреслює ключові цілі і напрями розвитку громади. На основі майбутньої Стратегії розроблятимуться відповідні цільові програми і проєкти нашої громади.

Процес стратегування передбачає декілька етапів, за кожним з яких стоїть велика організаційно-координаційна робота. Всі етапи робіт – відкриті для громадськості.

 

Згідно плану-графіку Виноградівська міська територіальна громада знаходиться на стадії завершення доопрацювання основного програмного документу.

 

Зокрема, оприлюднено та збираються пропозиції громадськості до проєкту Профілю громади (Додаток до Стратегії розвитку).

Затим відбудеться подача проєкту для здійснення стратегічної екологічної оцінки відповідно до Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», подальші громадські консультації та подання проєкту Стратегії розвитку і  Плану-заходів з її реалізації на затвердження сесії міської ради.

Виноградівська міська рада