У Запоріжжі відкрили меморіальну дошку на вулиці «Закарпатського Легіону» – Виноградівська міська рада Закарпатської області

У Запоріжжі відкрили меморіальну дошку на вулиці «Закарпатського Легіону»

У Запоріжжі відкрили меморіальну дошку на вулиці «Закарпатського Легіону». Відтепер на фасаді будинку №1 встановлена меморіальна дошка з лаконічним, але промовистим надписом:

«Вулиця Закарпатського Легіону названа на честь бійців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади – справжніх воїнів, котрі з першого дня повномасштабного вторгнення мужньо боронили і звільняли Запорізький край від російських загарбників!»
На таблиці також є QR-код, який відкриває сторінку 128 ОГШБр у Фейсбуці.

В символічних урочистостях взяли участь перший заступник міського голови, депутати різних рівнів, представники громадських організацій, учні та викладачі медичного коледжу, військові 128 ОГШБр.
На початку заходу пролунав Гімн України, присутні вшанували хвилиною мовчання військових, котрі віддали за свою країну найцінніше – власні життя.
Відтак ініціатори перейменування вулиці виголосили короткі промови. Як наголосив у своєму слові один із промовців, «Якби не 128 гірсько-штурмова бригада, історія Запоріжжя пішла б іншим, сумним шляхом. Саме завдяки титанічним зусиллям 128 ОГШБр вулицями Запоріжжя сьогодні не їздять російські танки й не ходять загарбники. Ми розуміємо ту величезну ціну, яка заплатила і платить бригада за захист нашого міста й області. Тому перейменувати на її честь вулицю, щоб засвідчити свою глибоку подяку гірським штурмовикам, – це найменше, що можемо зробити. Запорізька і Закарпатська області мають співзвучні назви. Тому після перемоги пропоную зробити так, щоб ці два регіони, які поріднилися під час війни, стали побратимами…»
Нагадаємо, що в кінці вересня Запорізька міська рада перейменувала вулицю радянського космонавта Комарова, котрий не мав жодного відношення до Запоріжжя, на вулицю Закарпатського Легіону. Бійці 128 ОГШБр зупинили ворога в березні минулого року, а влітку 2023-го розпочали контрнаступ, у ході якого звільнили й продовжують звільняти населені пункти та решту окупованої території Запорязьсокї області.

За матеріалами пресслужби 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади