У Виноградові на базі дитячої бібліотеки створено дитячий ХАБ «Кольоровий світ дитинства»

Даний проєкт здійснено  ГО «Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець»  при співпраці з Виноградівською міською радою, відділом культури та туризму, комунального закладу «Виноградівська публічна бібліотека», які є партнерами проєкту.

 Кількість читачів дитячої бібліотеки нараховує 1050 дітей за місяць, 120 з них – діти  з родин ВПО та 45 – діти з сімей, батьки яких знаходяться у війську.

Для організації роботи дитячого ХАБу була потреба в ремонті кімнати, де проводитимуться різноманітні заходи, проходити психологічні тренінги для батьків,  заняття з розвитку творчих здібностей дітей.

Для цього  здійснили ряд заходів, в т.ч. за рахунок коштів місцевого бюджету:

  • придбали матеріали та провели ремонт в приміщенні, встановили натяжну стелю та стелажі для книг, провели ремонт електропроводки та побілку стін, придбали та встановили три вікна;
  • придбали меблі за рахунок проєкту;
  • придбали обладнання для проведення заходів та роботи гуртків (ноутбук, проєктор, принтер, спортивний інвентар, матеріали для проведення заходів та ін. за рахунок проєкту).

  Вдячні за співпрацю відповідальному представнику проєкту Валентині Агафоновій, представнику  ГО «Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець»,  ГО «Асоціація Української Миротворчої Школи», працівникам комунального закладу «Виноградівська публічна бібліотека», зокрема працівникам  дитячої бібіліотеки, відділу культури та туризму, батькам дітей,  всім, хто долучився до створення дитячого ХАБу «Кольоровий світ дитинства», прийшов на урочисте відкриття  ХАБу та допомагає у розвитку дитячої творчості.

 Також відбувся виступ зразкового театру ляльок театральної студії  «YVS- АРТ» КЗ «Виноградівський міський будинок культури» (керівник Наталія Югас, режисер Вікторія Югас) – учасники представили виставу «Заєць у тигровій шкурі» закарпатського драматурга Сергія Гержика.

Проєкт «Кольоровий світ дитинства» спрямований на підтримку дітей, постраждалих від війни, створюючи яскравий та творчий простір для відпочинку та розвитку на базі дитячої бібліотеки в м. Виноградів.  Особливо гостро це питання постає серед родин, які вимушено покинули свої домівки та знайшли прихисток у нових місцях, зокрема в нашому місті та громаді.

Дитячий ХАБ стане місцем, де діти зможуть покращити своє ментальне здоров’я та з користю провести вільний час.