Розпочато роботу з розробки Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади на 2023-2027 роки – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Розпочато роботу з розробки Стратегії розвитку Виноградівської міської територіальної громади на 2023-2027 роки

С ьогодні, 26 квітня 2023 р., відбулось перше засідання робочої групи, до складу якої, під керівництвом міського голови Степана Бочкая, входять представники різних соціальних і професійних груп –  керівництво міської ради, її структурних підрозділів та виконавчих органів, старости, громадськість, молодь, представники депутатського корпусу та приватного бізнесу.

 

У вступному слові Степан Бочкай зазначив:

На даний час проведена вступна діагностика нашої громади. Зараз здійснюється дослідження умов життя та якості публічних послуг. Наступним етапом буде визначення цілей і завдань, які б гарантували довготривалий соціально-економічний розвиток та реалізацію очікувань нашої громади. Хочемо, щоб Стратегія була відображенням політики розвитку, прийнятої шляхом узгодження та публічного громадського обговорення, до якого б долучились всі зацікавлені сторони, а у підсумку – щоб Стратегія повністю відповідала потребам та очікуванням мешканців громади.

 

Модератори процесу розробки Стратегії, експерти Програми Олег Карий та Назар Глинський (м.Львів) у ході засідання зробили презентацію методики стратегічного планування в громаді, очікуваних результатів та термінів виконання.

 

Було розглянуто результати онлайн опитування населення та бізнесу громади щодо формулювання спільного бачення майбутнього розвитку Виноградівської міської територіальної громади.

 

Учасники робочої групи провели SWOT-аналіз (сильні і слабкі сторони громади, можливості і загрози) та презентували його.

 

Наступна зустріч робочої групи запланована на травень.

 

Реалізація проєкту стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

 

Виноградівська міська рада