Робоча зустріч з представниками румунської делегації в рамках міжнародного транскордонного проєкту – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Робоча зустріч з представниками румунської делегації в рамках міжнародного транскордонного проєкту

У Виноградівській міській раді відбулась чергова робоча зустріч з представниками румунської делегації в рамках міжнародного транскордонного проєкту HUSKROUA «Інтегровані рішення для покращення медичних та профілактичних послуг у транскордонному регіоні».

 

На початку зустрічі заступник міського голови Віталій Любка подякував румунським партнерам за волонтерську допомогу Україні у часи війни та спільно з  директором КНП «Виноградівська районна лікарня» Олександром Милюковим окреслив актуальні питання міжнародного транскордонного проєкту.

 

Згідно умов спільного грантового проєкту буде придбано апарат МРТ для Виноградівської лікарні, що дасть можливість покращити якість надання медичних послуг як для мешканців нашої громади, так і сусідніх громад.

 

Натомість з румунської сторони буде проведено ремонт амбулаторії в громаді Сантау та придбано автомобіль швидкої  медичної допомоги для громади Тарна-Маре.

 

Очолили делегацію з румунської сторони голова комуни Сантау Сіладі Сергіу, голова комуни Тарна-Маре Собіус Моніка та генеральний секретар Союзу України і Румунії (СУР) Люба Горват, які спільно з іншими учасниками зустрічі зупинились на подальших кроках з реалізації проєкту.

 

Підсумував робочу зустріч Віталій Любка, який підкреслив дружні відносини  з румунськими партнерами у рамках проєкту, що однозначно покращить доступність і ефективність галузі охорони здоров’я та довгострокових медичних послуг з обох боків кордону.

 

Виноградівська міська рада