Протягом останнього року триває співпраця Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» з 10 громадами Закарпаття – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Протягом останнього року триває співпраця Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» з 10 громадами Закарпаття

Виноградівська, Полянська, Великобичківська та Ясінянська громади презентували досягнення співпраці з Проєктом під час моніторингового візиту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
Зокрема, з успіхами та викликами Полянської, Виноградівської, Великобичківської та Ясінянської громад знайомилися Марат Кюрчевський, керівник програм із розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Габріель Абрагам, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», Наталія Гнидюк, заступниця керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», та Галина Семенець, керівниця компонента «Посилення спроможності органів місцевого самоврядування» Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».
Виноградівська громада разом з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» спільно працює над посиленням молодіжної політики, просторовим плануванням, розробкою стратегії розвитку та економічного профілю громади. Крім того, передані Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» потужні генератори забезпечують безперебійність водопостачання для понад 25 тисяч жителів Виноградова.

 

Степан Бочкай, голова Виноградівської громади:
«Вдячний Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за партнерство, що вже має плідні результати. Усі наші спільні ініціативи реалізовуються за активного залучення громадськості. Сподіваюся на посилення співпраці, зокрема на підтримку Проєкту щодо розвитку міжмуніципального співробітництва Виноградівської громади».
Марат Кюрчевський, керівник програм із розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), прокоментував результати моніторингового візиту у громади-партнерки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» в Закарпатській області:
«Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) задоволене співпрацею з громадами Закарпаття в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Під час моніторингового візиту ми побачили гарні напрацювання як у напрямі реагування на надзвичайні ситуації, так і в реалізації розвиткових проєктів, потужну активність громад та їхніх лідерів, які також високо оцінюють наше партнерство. Мені надзвичайно приємно, що громади ефективно використали нашу підтримку, зокрема, для забезпечення безперебійності водо- та електропостачання критичної інфраструктури, посилення спроможності місцевих пожежних команд, надання адміністративних послуг, а також для унеможливлення негативного впливу на житлові будинки різноманітних стихійних лих, зокрема селевих потоків у гірських районах. Ми продовжуємо спільну роботу з нашими партнерами над розвитковими ініціативами. Нині ми активно підтримуємо розробку стратегій для 12 громад, а також надаємо допомогу місцевому самоврядуванню регіону в розробці комплексних планів просторового розвитку, зміцненні молодіжної політики та сприянні інклюзивності туризму».
«Закарпатська область має значний потенціал для розвитку, і ми, команда Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», раді зробити свій внесок в її розвиток. Ми прагнемо надавати сталу підтримку, яка дає довгострокові результати, і пишаємося тим, що працюємо разом з нашими партнерами на цьому шляху. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» залишається відданим наданню допомоги Закарпатській області та нашим партнерським громадам у регіоні», – підсумував Габріель Абрагам, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».
За матеріалами сайту “Децентралізація” https://decentralization.gov.ua

Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/home/cifra/vin-rada.gov.ua/www:/home/cifra/.system/tmp:/usr/local/pear) in /home/cifra/vin-rada.gov.ua/www/wp-includes/functions.php on line 2124