Проведено підсумкову конференцію щодо міжнародного транскордонного проєкту – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Проведено підсумкову конференцію щодо міжнародного транскордонного проєкту

Днями у Виноградівській районній лікарні відбулась заключна конференція міжнародного транскордонного проєкту  HUSKROUA/1901/8.2/0032 «Інтегровані рішення для покращення системи охорони та профілактики здоров’я у транскордонному регіоні» в рамках  програми прикордонного співробітництва ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Для участі в конференції Виноградівщину відвідали румунські партнери з повіту Сату-Маре, Сантау та Тарна-Маре.Захід проходив у теплій та дружній атмосфері. Офіційну частину конференції відкрив заступник Виноградівського міського голови Віталій Любка, який зазначив, що загальною метою проєкту є підвищення якості медичних послуг у Виноградові, його прилеглій території та містах партнерів в Сантау та Тарна-Маре, за допомогою інвестицій в будівництво медичного центру, придбання машини швидкої допомоги та придбання спеціального медичного обладнання, що сприятиме створенню покращених медичних послуг громади.

Власне сам проект започатковано ще у 2020 році, коли було підписано угоду між Виноградівською районною лікарнею та комунами Сантау і Тарна-Маре із загальним бюджетом проекту 848 366,47 євро для всіх сторін. На шляху його реалізації виникали ризики через пандемією, а потім початком широкомасштабної агресії росії проти України, однак Виноградівській районній лікарні вдалося успішно виконати проект та свої зобов’язання.

В ході конференції було підбито підсумок за пророблену роботу всіма учасниками проєкту, проаналізовано проведене в рамках проекту дослідження, яке надало загальну інформацію про здоров’я мешканців, заходи для підтримки здоров’я, складено загальне уявлення про типові захворювання, специфічні для вікових груп або відповідно до звичок, статі, навчання тощо.

Завдяки співфінансуванню ЄС комуни Сантау та Тарна-Маре отримали  центр здоров’я та автомобіль для медустанови, а Виноградівська лікарня матиме сучасний  апарат МРТ.

«Транскордонне співробітництво це один із інструментів розвитку громад. Успішна реалізація нами даного транскордонного проєкту-це наслідок ефективної командної роботи. Приємно те, що наші мешканці отримають доступну, якісну та кваліфіковану медичну послугу» – зазначив заступник міського голови Віталій Любка.

 

Виноградівська міська рада