Освіта за ваучером у Закарпатському навчально-науковому інституті Західноукраїнського національного університету (Свалявська філія) – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Освіта за ваучером у Закарпатському навчально-науковому інституті Західноукраїнського національного університету (Свалявська філія)

Західноукраїнський національний університет увійшов до визначеного МОН переліку закладів освіти, які мають необхідні ліцензії на освітню діяльність.

Ваучер — це документ, що дає особі одноразове право на перепідготовку за робітничою професією; підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю; підготовку на наступному рівні освіти; спеціалізацію та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями.

 

За сприяння державної служби зайнятості особи мають можливість отримати ваучер для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці. Ваучер на навчання видається особам, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні, мають вищу освіту, не проходили перепідготовку за рахунок ФДСС за останні три роки та відповідають певним вимогам, а саме:

 

  • особам віком старше 45 років, які мають страховий стаж не менше 15 років;
  • особам, звільненим з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби) у зв’язку зі скороченням чисельності штату або за станом здоров’я до досягнення ними пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років;
  • особам, які звільнені з військової служби після участі у проведенні АТО до досягнення ними пенсійного віку та за умови звернення протягом 3 років з дня звільнення;
  • внутрішньо переміщеним особам працездатного віку за відсутності підходящої роботи;
  • особам, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення.

 

Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму (станом на 01.01.2023 р. максимальна вартість ваучера складає 26 840 грн).

 

Особа здійснює вибір професії, спеціальності за переліком, затвердженим Мінсоцполітики у закладі освіти, визначеному Міністерством освіти і науки  у переліку закладів освіти, які мають ліцензію на освітню діяльність, відповідно до затвердженого Міністерством  економіки переліку професій, спеціальностей, за ким може буде виданий ваучер.

 

Для вступу до ВНЗ за освітнім ступенем бакалавр (за наявності диплому молодшого спеціаліста, свідоцтва про повну загальну середню освіту) передбачено складання НМТ (національний мультипредметний тест).

 

Для вступу до ВНЗ за освітнім ступенем магістр (за наявності диплому спеціаліста або магістра) передбачено складання МТНК (магістерський тест навчальної компетенції) та фахове вступне випробування.

 

Для вступу до ВНЗ за освітнім ступенем магістр (за наявності диплому бакалавра) передбачено складання МКТ (магістерський комплексний тест) або ЄВІ (єдиний вступний іспит з іноземної мови).

 

ПЕРЕЛІК спеціальностей, за якими можна здобути вищу освіту за ваучером у Закарпатському навчально-науковому інституті Західноукраїнського національного університету

 

За детальною інформацією звертайтесь за телефонами:

+380 (50) 581 26 89

+380 (95) 217 39 84

 

За матеріалами Закарпатського навчально-наукового інституту Західноукраїнського національного університету (Свалявська філія)