Необхідність та важливість вчасної оплати населенням за спожиті послуги

Виноградівська міська рада інформує, що за результатами проведеного Закарпатською обласною державною адміністрацією моніторингу стану розрахунків за спожиті житлово-комунальні послуги та енергоносії, за січень-липень 2024 року рівень розрахунків населення за надані послуги становить 97,3 %, а сума заборгованості станом на 01.08.2024 року склала  237,5 млн.грн.

Така ситуація вкрай негативно впливає на роботу підприємств, що здійснюють господарську діяльність у сфері виробництва та надання комунальних послуг. Наразі оплата споживачів за житлово-комунальні послуги є основним джерелом надходжень таких підприємств, що дозволяє здійснювати цим підприємствам виплату заробітної плати працівникам, сплату єдиного соціального внеску, сплачувати за спожиті енергоносії, закупляти паливно-мастильні матеріали, а також засоби знезараження та очистки питної води.

 З огляду на зазначене та з метою забезпечення стабільної і безперебійної роботи підприємств галузі та надання якісних житлово-комунальних послуг споживачам, Виноградівська міська рада наголошує на необхідності та важливості вчасної оплати населенням за спожиті послуги.