Завершилося стажування молоді у Виноградівській міській територіальній громаді – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Завершилося стажування молоді у Виноградівській міській територіальній громаді

З 22 травня по 02 червня у Виноградівській міській раді успішно відбулася реалізація нового проекту – стажування молоді. Ця ініціатива мала на меті надати молодим людям можливість отримати цінний досвід і практичні навички у сфері публічного управління та муніципальної роботи.

 

Протягом цього періоду семеро стажерів, які пройшли конкурсний відбір,  мали змогу працювати в різних підрозділах міської ради: відділах освіти, молоді та спорту, культури і туризму, економіки, інформації та зв’язків з громадськістю, юридичному відділі та службі у справах дітей.

 

Вони отримали можливість ознайомитися з процесами прийняття рішень, взяти участь у розробці проєктів документів та безпосередньо у роботі з місцевими жителями. Впровадження проекту стажування молоді свідчить про зацікавленість молоді у діяльності міської ради та бажання активно долучатися до розвитку свого рідного міста та громади.

 

Під час стажування молодь отримала можливість не лише набути теоретичних знань, але й застосувати їх на практиці. Вони були задіяні до виконання  різноманітних завдань від аналізу документів і складання звітів до організації локальних заходів.

 

Керівники відділів, які взяли участь у проєкті, відзначили, що стажування молоді виявилося взаємовигідним як для самої молоді, так і для органу місцевого самоврядування. Молодь мала можливість набути цінний досвід, розширити свої професійні горизонти, а працівники міської ради почути нові думки та ідеї.

 

Програма стажування молоді з числа громадян, які не перебувають на службі в органах місцевого самоврядування, реалізована Виноградівською міською радою та стала можливою завдяки координаційному та методичному супроводу Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

 

Виноградівська міська рада