Другий тренінговий модуль – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Другий тренінговий модуль

У рамках проведення “Школи молодіжних рад” 24 квітня у Виноградівській громаді відбувся другий тренінговий модуль на тему «Методи залучення громадян до процесу ухвалення рішень і практики демократії участі».

Участь у заході взяли члени Молодіжної ради при Виноградівській міській раді, лідери учнівського самоврядування та активна молодь громади.

Тренери та координатори проєкту розповіли учасникам про   локальну демократію та можливості участі у процесах формування та прийняття рішень на місцевому рівні.

 Під час практичних занять в учасників була можливість краще зрозуміти як користуватися  інструментами локальної демократії, такими як дорадчо-консультаційні органи, громадські слухання, збори громадян, петиції та електронні петиції, громадський бюджет тощо.

 Учасники здобули практичні навички з підготовки запитів, скарг, пропозицій  та запитів на доступ до публічної інформації відповідно до ЗУ «Про доступ до публічно інформації» та ЗУ «Звернення громадян».

“Школа молодіжних рад” проводиться БФ «Центр громадських ініціатив» в рамках проєкту «Молодіжні ради Закарпаття» та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США