Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області інформує: – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області інформує:

Часте випадання дощів, перепади температур повітря сприяли проявленню та розвитку хвороб овочевих культур: пероноспороз, антракноз огірків, фітофтороз, альтернаріоз томатів.

Для недопущення подальшого розвитку вищевказаних хвороб, що може призвести до передчасної загибелі рослин та втрат урожаю, необхідним є проведення обробітків фунгіцидами.

Для захисту томатів від фітофторозу, альтернаріозу дозволено використання препаратів: азогард, глобазтар, ацидан, вальтер, захист, інфініто, квадріс, кольт, ксеон, метеор, ридоміл Голд, ревус Топ, скор, тайлер, тайтл, танос, тікос, фантасті, фитал, цілитель, чарівник, юнкер, інші, відповідно до «Переліку пестицидів, дозволених до використання в Україні».

Для захисту огірків застосовують: азогард, глобстар, квадріс, ефатол, ридоміл Голд – проти пероноспорозу, азогард, глобстар, квадріс – також проти антракнозу, аскохітозу, борошнистої роси.

При проведенні обробітків овочевих культур пестицидами, необхідно суворо дотримуватись строків очікування до збору урожаю, які вказані на упаковках, застосовувати виключно засоби захисту рослин, дозволені для роздрібного продажу населенню, дотримуватись правил техніки безпеки та санітарних правил.