Вітання – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Вітання

Виноградівська міська рада та виконавчий комітет сердечно вітає з сьогоднішнім  славним  ювілеєм  Почесного громадянина Виноградова Романа Йосипа Івановича, який сьогодні зустрів своє 75-річчя.

Бажаємо Вам мирного неба, міцного здоров’я, благополуччя, бадьорості духу, сил і наснаги. Хай Вас повсякчас супроводжує добра вдача та життєвий оптимізм!

Звання «Почесний громадянин міста Виноградів» присвоєно у 2001 р.

Народився Роман Йосип Іванович 22 березня 1949 року в с. Олешник в сім’ї священика. Із 1957р. по 1963 р. навчався  в Олешницькій семирічці. Потім продовжив навчання в першій міській середній школі, яку закінчив у 1966 році з срібною медаллю. Успішно витримав вступні іспити на фізичний факультет Ужгородського державного університету. Його зарахували на кафедру біологічної фізики. Після закінчення університету в 1973 році направлений на роботу вчителем фізики до Фанчиківської середньої школи. Десять років працював у Чернянській середній школі заступником директора по навчальній роботі. Був інспектором районного відділу народної освіти.

Із 1987  року працює у Виноградівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №8. Був вчителем фізики, заступником директора по навчально-виховній роботи,  з 1988 р. по 2012 р.  – директор школи.

За роки керівництва впроваджував  нові досягнення педагогічної науки. Ініціатор  новітніх починань. Його учні  були численними призерами районних та обласних предметних олімпіад.

У 1991-1994 роках обирався депутатом обласної ради, депутатом районної ради двох скликань, був головою постійної комісії з питань освіти, культури, молодіжної політики, розвитку туризму, фізкультури і спорту, членом виконавчого комітету Виноградівської міської ради.   З 1992 року очолював раду директорів шкіл Виноградівського району.  Має звання «Відмінник освіти УРСР».