Відбувся тренінг “Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад” – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Відбувся тренінг “Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад”

28-29 травня у великому залі засідань Виноградівської міської ради відбулися дводенні тренінги в рамках грантового проєкту «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад», який втілюється Виноградівською міською радою у партнерстві із «Міжнародною організацією з міграції» МOM Ukraine та «Західноукраїнським ресурсним центром» та фінансується Посольством Канади.

 

У тренінгу, який складався з 8 навчальних модулів, 5 практичних вправ та 12 годин інтенсивного навчання, взяли участь представники Виноградівської міської та Королівської селищної територіальних громад. Тренером тренінгу була Надія Кріт – член ГО «Товариство Лева».

 

Впродовж 2-х днів учасники заходу мали змогу дізнатися як збирати дані та їх значення для формування політики громади, які є підходи до збору даних, методи планування дослідження, які якісні та кількісні методи збору даних доцільно використовувати в окремій ситуації. Особлива увага була зосереджена на етичному підході до збору даних, швидкій оцінці потреб у громаді, використанні сучасних цифрових інструментів.

 

 

«Під час дводенного тренінгу ми дізналися як використовувати збір даних при виконанні службових обов’язків, навчилися застосовувати різні методи та підходи до їх збору. Тренером надано вичерпну інформацію як доступними інструментами збирати кількісні чи якісні дані, які допоможуть нам використати їх для прийняття ефективних рішень, направлених на розвиток громади» – зазначила Валентина Окутіна, начальник відділу економіки Виноградівської міської ради.

 

За результатами тренінгу та підсумкового анкетування кожен учасник отримав Сертифікат за успішне проходження тренінгу.

Виноградівська міська рада