Введено карантинні обмеження – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Введено карантинні обмеження

Відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Берегівської РВА щодо зафіксованих випадків сказу в Берегівському районі.

Про епізоотичну ситуацію сказу, зафіксованого в трьох населених пунктах району: м. Виноградів, с. Горбки та с. Широке інформував начальник Берегівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Степан Барзул.

Перший випадок стався в приватному господарстві у м.Виноградів, де за результатом дослідження паталогічного (біологічного) матеріалу від 10.01.2024 року підтверджено сказ у домашньої тварини (кінь).

Два наступні випадки сталися у дворогосподарствах сіл Горбки та Широке, де домашні тварини (кішки) нанесли мешканцям покуси. За результатами лабораторних досліджень паталогічних (біологічних) матеріалів від 10 та 11 січня 2024 року в тварин підтверджено сказ.

Заслухавши та обговоривши доповіді учасників засідання, з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в районі, надзвичайна протиепізоотична комісія прийняла рішення оголосити неблагополучними зонами по сказу та введення карантинних обмежень з 11.01.2024 року у населених пунктах: м. Виноградів, с. Горбки та с. Широке та провести комплексний план заходів щодо профілактики на недопущення виникнення захворювання сказом тварин і людей на території визначених місць та мисливських угідь навколо.

ДОКУМЕНТИ