Безкоштовне насіння – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Безкоштовне насіння

У межах проєкту “Згуртовані громади”, який реалізує Всеукраїнська асоціація громад (далі: ВАГ) за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО), розпочинається робота над забезпеченням домогосподарств, що постраждали внаслідок війни, насінням овочів до посівної 2024 року.

У межах цієї ініціативи заплановано здійснити передачу безкоштовного насіння від різних насіннєвих компаній для майже 140 000 домогосподарств.

Другий рік поспіль USAID в межах Ініціативи «Стійкість сільського господарства» (АГРІ-Україна) надаватиме домогосподарствам у постраждалих від війни громадах та вимушеним переселенцям безкоштовне насіння овочів напередодні весняної посівної. До реалізації цього проєкту вже долучилися компанії Bayer, яка надала 1 032 кг насіння овочів, а також компанія Syngenta. Подальший розподіл та доставку насіння забезпечить Всеукраїнська асоціація громад.

Насіння овочів отримають не лише мешканці деокупованих та прифронтових громад, а й вимушені переселенці, а також представники соціально вразливих верств населення (багатодітні сім’ї, малозабезпечені тощо) з інших регіонів, які мають присадибні ділянки.

Передача насіння буде здійснюватися через територіальні громади відповідно до їхніх замовлень та черговості надходження замовлень під координацією Всеукраїнської асоціації громад. Остаточний розподіл насіння буде здійснено до 29 лютого 2024 року з урахуванням кількості заявок, наявності насіннєвого матеріалу, пріоритетів відбору та черговості подачі заявки.

Питання просимо  надсилати на електронну адресу: seeds@communities.org.ua