Базові і важливі принципи взаємодії та комунікації між поліцією та владою обговорено на зустрічі – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Базові і важливі принципи взаємодії та комунікації між поліцією та владою обговорено на зустрічі

Запорукою ефективної роботи поліції є підтримка і розуміння громади, саме тому, сьогодні 04 серпня у Виноградівській міській територіальній громаді відбулася відкрита зустріч представників поліції та влади, де обговорено актуальні питання взаємоспівпраці.

 

В ній взяли участь Виноградівський міський голова Степан Бочкай, начальник управління головної інспекції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковником поліції Володимир Дьордяй, заступник начальника управління головної інспекції підполковник поліції Євген Цюпко, старший інспектор з особливих доручень регіонального представництва уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України капітан поліції Тетяна Щерба, керівник відділення поліції №1 Берегівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковник поліції Янош Дорчинець, начальники відділів і управлінь міської ради та інші.

 

Відбувся конструктивний діалог щодо остаточного впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади», присутні наголосили на важливості та необхідності даного проєкту та окреслили перспективні напрями його розвитку в громаді.

 

Також, учасники зустрічі опрацювали низку питань, що стосувалися впровадження у відділенні поліції системи «Custody Records». Незважаючи на проблеми воєнного часу, ця систему активно розвивається в багатьох відділеннях поліції. Відтак, відділення поліції №1 Берегівського районного відділу поліції не буде виключенням. Система Custody Records передбачає електронну фіксацію дій, що відбуваються із затриманими особами.

 

«Так, при ефективному впровадженні, така система захистить затриманих від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечить самих правоохоронців від безпідставних звинувачень», – відмітив начальник управління головної інспекції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковником поліції Дьордяй Володимир

 

Значна увага приділялася питанню взаємодії, комунікації та співпраці влади з поліцією, адже саме принципи постійної комунікації – це важливий підхід у щоденній роботі поліції. «Наша співпраця спрямована на попередження правопорушень і наявний спільний план превентивної діяльності, підвищення якості послуг, що надаються поліцією людям, попередження злочинності та розбудова взаємної довіри між населенням і поліцією. Над цим щоденно і працюємо»: наголосив начальник управління головної інспекції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковником поліції Володимир Дьордяй та представник Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Тетяна Щерба.

Не обійшлося і без обговорення проблемних питань, адже це невід’ємна частина будь-якої відкритої та чесної дискусії. Головним є те, що спільно, присутні змогли знайти шляхи їх вирішення.

 

Спільна робота – це завжди непросто. Тому важливо вести постійний конструктивний діалог, – зауважив Степан Бочкай.

 

Сьогодні, учасникам зустрічі вдалося налагодити позитивні приклади такої співпраці та окреслити головні напрямки побудови подальшої спільної роботи.