Відбувся навчальний модуль для представників громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Відбувся навчальний модуль для представників громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

У м.Іршава відбувся триденний навчальний модуль №1 «Економічний розвиток громади в контексті розвитку місцевого туризму, пов’язаної з ним інфраструктури та суміжних галузей» для представників громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Закарпатській області.

Спільно з тренерами Маркіяном Дацишином та Петром Лазарчуком опрацьовано багато питань, зокрема:

  • менеджмент, орієнтований на результат;
  • ієрархія планувальних документів для економічного розвитку громад;
  • виклики воєнного часу для місцевого економічного розвитку і як їх долати;
  • обіг коштів у громаді. Ланцюжки доданої вартості у місцевій економіці;
  • що може бути капіталом громади? Як туризм допомагає у розвитку громади?
  • закупівлі з місцевого бюджету та що робити, щоб вони були у локальних підприємців.

 

Також під час тренінгу досвідом ділилися запрошені експерти, які розповідали про свої досягнення, ділилися досвідом подолання певних труднощів та не шкодували практичних порад.

Участь у заході взяли начальник відділу культури та туризму Василь Югас та провідні спеціалісти Ганна Колеснік і Євгенія Фурик.

Отриманий досвід, знання, контакти, якими обмінялись не тільки з експертами, а й учасниками, допоможуть у подальшому реалізовувати проєкти, спрямовані на економічний, туристичний та інвестиційний розвиток Виноградівської громади.


Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/home/cifra/vin-rada.gov.ua/www:/home/cifra/.system/tmp:/usr/local/pear) in /home/cifra/vin-rada.gov.ua/www/wp-includes/functions.php on line 2126