Транскордонна співпраця відновлена: Виноградів (Україна) та Вранов-над-Топльов (Словаччина)

У Виноградівській міській раді відбулась офіційна зустріч зі словацькою делегацією з міста Вранов-над-Топльов. Дружні відносини між нашими містами були започатковані ще в 2004 році, коли було укладено спільну Угоду про співпрацю.
У складі закордонної делегації: Почесний консул України в Словаччині Станіслав Обіцький, мер міста Вранов-над-Топльов Ян Раґан, Алфонз Кобієльський -директор міського будинку культури, депутат Пряшівського краю та Імріх Конга — керуючий справами міської ради м. Вранов-над-Топльов.
Супроводжувала делегацію керуюча справами Закарпатської обласної ради, депутатка облради Мирослава Ливч.
У ході українсько-словацької зустрічі обгорювались питання широкоспектрової співпраці наших міст, пропозиції спільної участі в європейських грандах, обмінах досвідом та проєктах по транскордонному співробітництву.
Виноградівський міський голова Степан Бочкай та пріматор міста Вранов-над-Топлею Ян Раган підкреслили важливість поглиблення економічних, соціальних, екологічних та культурних відносин наших міст.
Керуюча справами Закарпатської обласної ради Мирослава Ливч подякувала гостям за підтримку нашої країни в часи війни і наголосила, що такі зустрічі сприяють формуванню добросусідських відносин.
Заступник Виноградівського міського голови Віталій Любка зазначив, що цією зустріччю відроджено співпрацю для тривалої і плідної роботи між нашими містами – у культурній, соціальній, медичній та освітній сферах.
Затим, відповідно до програми візиту закордонної делегації, відбулось ознайомлення з роботою закладів освіти, культури та охорони здоров᾿я нашого міста: презентація роботи гімназії, творчий виступ учнів та викладачів Виноградівської школи мистецтв ім. Б.Бартока, ознайомлення з роботою районної лікарні.
Отже, співпраця між нашими містами виходить на новий, прогресивний рівень.
Дякуємо ЗСУ за можливість жити та працювати! Разом-до Перемоги!