Урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек

Урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек у Виноградівській громаді пройшли в затишній та теплій атмосфері. На заході були присутні представники місцевої влади, серед яких заступник міського голови – Любка Віталій Володимирович, начальник відділу культури та туризму – Югас Василь Степанович, а також помічник народного депутата – Вантюх Ігор Віталійович.
Віталій Володимирович у своєму виступі висловив подяку бібліотекарям за їхню віддану працю та важливу роль у підтримці культурного розвитку громади, а також відзначив окремих працівників грамотами міської ради.

1.Марушку Мар’яну Василівну – в.о.директора КЗ “Виноградівська публічна бібліотека” Виноградівської міської ради Закарпатської області
2.Вовканич Ларису Сергіївну – бібліотекаря ІІ кат. сектору краєзнавчої літератури Виноградівської центральної публічної бібліотеки №1
3.Бідзіля Оксану Гаврилівну – бібліотекаря І категорії відділу ослуговування користувачів Виноградівської центральної публічної бібліотеки №1
4.Феєр Інгу Михайлівну – бібліотекаря І категорії бібліотеки-філії №6 с. Букове
Василь Степанович привітав колектив КЗ “Виноградівська публічна бібліотека”, відзначивши їх інноваційність, активну участь у культурних заходах та реалізації проєктної діяльності. Він також нагородив грамотами бібліотечних працівників за вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи.
Грамотою департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації:
Колектив Виноградівської бібліотеки-філії для дітей №2 КЗ «Виноградівська публічна бібліотека» Виноградівської міської ради Закарпатської області
Грамотами відділу культури та туризму Виноградівської міської ради:
1.Колектив Виноградівської бібліотеки-філії №3
2.Ромушко Катерину Василівну – бібліотекаря І категорії бібліотеки-філії № 12 с.Фанчиково
3.Котлан Тетяна Петрівну – бібліотекаря І категорії бібліотеки-філії №7 с.В.Копаня
4.Яцкович Єлизавету Михайлівну бібліотекаря І категорії бібліотеки-філії для дітей №2
5.Богля Оксану Іванівну – бібліотекаря І категорії бібліотеки-філії №11 с. Дротинці
Ігор Віталійович у своєму виступі поділився власним досвідом відвідування бібліотеки, оцінивши важливість читання та розвитку бібліотечної справи в сучасному світі. Він також відзначив, що бібліотеки залишаються в місці осередком культури та освіти для місцевої громади. Після виступу п. Ігор вручив бібліотеці цінний подарунок – літературні новинки, які обов’язково знайдуть свого читача.
Мар‘яна Василівна – в. о. директора КЗ «Виноградівська публічна бібліотека» – у своєму виступі підкреслила, що сучасна бібліотека – це не лише місце для читання книг, але й простір для розміщення змістовного дозвілля. Вона закликала колектив продовжувати навчатися, виходити із зони комфорту, бути активними в громаді, а також публікувати новини та події в соціальних мережах, таких як Facebook та Instagram. Відмітила також, що бібліотеки пристосовуються до умов, що постійно змінюються, пропонують членам своїх громад ті форми обслуговування і комунікації, які б відповідали їх очікуванням, потребам і запитам.
З вітальними словами виступила голова профспілки бібліотечних працівників – Шапко Галина Михайлівна, яка підкреслила важливість та згуртованість бібліотечного колективу, наголосивши, що війна суттєво змінила життя кожного українця, торкнувшись усіх сфер суспільного життя. Бібліотеки Виноградівської ТГ, як важливі культурні осередки, також відчули на собі вплив цієї кризи. Але навіть у найважливіші години вони залишаються осередком підтримки, знань для всіх, хто цього потребує.
Музичним доповненням до свята стало чарівне виконання Софії Тарабанової з м. Харків, яка створила неповторну атмосферу своїм виступом. Її музичні номери додали урочистості та гармонійно доповнили святкову програму. Присутні захоплено слухали мелодії, що підкреслювали важливість та значимість події.
Під час урочистостей бібліотечні працівники підтримали ідею зібрати кошти на підтримку ЗСУ. Виручені 2000 грн., будуть передані об’єднанню «Кікімори Виноградів» (1000 грн.) та РІЙ «Виноградів» (1000 грн.) на закупівлю матеріалів для виготовлення маскувальних сіток. Ця ініціатива є частиною постійної підтримки бібліотечними працівниками ЗСУ.