Молодіжне таборування – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Молодіжне таборування

5-7 вересня 2024 р. члени та волонтери Молодіжної ради при Виноградівській міській раді взяли участь у молодіжному таборуванні у рамках реалізації другого етапу проєкту “Молодіжні ради Закарпаття”.

Учасники та учасниці отримали унікальну можливість заглибитися в теми, які є надзвичайно важливими для розвитку лідерських якостей. Протягом трьох насичених днів представники 10 громад Закарпаття здобували знання заради того, щоб бути ефективними лідерами, залучати людей до ініціатив і розуміти основи управління фінансами,  вчилися комунікувати з громадою, будувати діалог та взаємодіяти з різними зацікавленими сторонами.

За допомогою практичних кейсів тренерка Марія Рущак показала молоді як надихати людей на спільні дії, як правильно формувати команду та вирішувати проблеми разом.

Журналістка онлайн-видання “Varosh” Галина Гичка  розповіла як краще орієнтуватися в інформаційному просторі. На конкретних прикладах показала як важливо критично ставитися до інформації, перевіряти джерела і не піддаватися маніпуляції.

Тренерка Маріанна Колодій пояснила учасникам заходу як враховувати гендерні аспекти під час формування молодіжної політики на рівні громад.

Окрім цього, молодь мала можливість взяти участь у грі “Молодіжна рада” та інтелектульній грі “Мислитель”.

“Школа молодіжних рад” проводиться БФ «Центр громадських ініціатив» в рамках проєкту «Молодіжні ради Закарпаття» та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.