До уваги власників приватних домогосподарств – Виноградівська міська рада Закарпатської області

До уваги власників приватних домогосподарств

Виноградівська міська рада інформує, що постановою Кабінету Міністрів України від 7 червня 2024 року №673 затверджений Порядок надання фінансової державної підтримки фізичним особам, які встановлюють у власних домогосподарствах генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії (далі – Порядок), що визначає  умови, критерії та механізм надання фінансової державної підтримки фізичним особам, які встановлюють у власних домогосподарствах генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії (далі – фізичні особи), шляхом здешевлення вартості кредитів (далі – державна підтримка).

Відповідно до умов Порядку, державна підтримка надається Фондом розвитку підприємництва (далі – Фонд) через банки, які відповідають критеріям, визначеним у додатку до Порядку, та підписали з Фондом договір про співробітництво, з метою здешевлення вартості кредитів, залучених для придбання та встановлення фотоелектричних модулів та/або вітрових електроустановок, встановленою потужністю від 1 кВт до 10 кВт, разом із гібридними інверторами, що здатні працювати як в автономному, так і в синхронному з зовнішньою мережею режимі, та установками зберігання енергії ємністю від 1 кВт ∙ год на кожен 1 кВт встановленої потужності генеруючої установки (далі – гібридна система електропостачання).

Максимальна сума кредиту, що надається фізичній особі протягом строку, визначеного пунктом 10 цього Порядку, не перевищує 480 тис. гривень на придбання та встановлення гібридної системи електропостачання. Компенсація відсотків за кредитом, наданим фізичній особі, здійснюється Фондом щомісяця. Максимальний строк кредитування, на який може бути надана державна підтримка фізичним особам, не перевищує п’яти років.

Дія цього Порядку не поширюється на встановлення генеруючих установок, призначених для виробництва електричної енергії з енергії сонячного випромінювання та/або вітру за «зеленим» тарифом.

Перелік Уповноважених банків, що працюють в Програмі:

1.  АТ КБ «ГЛОБУС»
2. АТ «Сенс Банк»
3. АБ «УКРГАЗБАНК»
4. АТ КБ «ПРИВАТБАНК»
5. АТ ДЕРЖАВНИЙ ОЩАДНИЙ БАНК УКРАЇНИ