Безпека в освітньому середовищі у Виноградівській міській територіальній громаді: освітяни та поліцейські обговорили подальшу співпрацю – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Безпека в освітньому середовищі у Виноградівській міській територіальній громаді: освітяни та поліцейські обговорили подальшу співпрацю

Уже з вересня 2024 року у багатьох школах з’являться спеціально підготовлені правоохоронці, готові оберігати учнів від різноманітних загроз.
У відділі освіти, молоді та спорту Виноградівської міської ради відбулась робоча нарада з заступником Виноградівського міського голови Віталієм Любкою, директором КУ «Центр з обслуговування закладів освіти» Юрієм Свищо , начальником відділу освіти Виноградівської міської ради Галиною Чабрун, директорами закладів освіти громади та начальником ювенальної превенції ГУНП в Закарпатській області Андрієм Куртою, начальником новоствореної служби освітньої безпеки ГУНП в Закарпатській області Романом Королем, начальником сектору служби освітньої безпеки Берегівського РВП ГУНП в Закарпатській області, майором поліції Іваном Гливкою.
Під час зустрічі обговорили воєнні виклики в освітньому процесі та їх рішення, стратегії та концепції подальшої співпраці щодо створення безпечного освітнього середовища.
Проєкт посиленої охорони у школах, зумовлений воєнним станом та війною в Україні, ініціюється Офісом президента та Міністерством освіти, сумісно з Міністерством внутрішніх справ та Нацполіцією.
Його мета — захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни та створити безпекове середовище в освіті.
Офіцери служби освітньої безпеки (СОБ) працюватимуть над створенням безпечних умов для учнів та персоналу навчальних закладів Виноградівської громади.
Невдовзі у 17 закладах середньої освіти громади розпочнуть нести службу правоохоронці.
Майбутній офіцер СОБ має запобігати проникненню сторонніх осіб та пронесенню предметів, які можуть нести загрозу, до приміщень шкіл.
Офіцер СОБ – це не охоронець, а фахівець з питань безпеки в освітньому закладі, який володіє, окрім поліцейських навичок, вмінням спілкуватися з дітьми, розуміє психологію неповнолітніх, зможе вчасно вжити необхідних заходів.
До повноважень правоохоронців входитиме пропускний режим, комунікація з екстреними службами та особисте реагування на правопорушення, їх припинення і профілактичні бесіди з дітьми.
Дбаємо про безпечне освітнє середовище разом!