Реалізовано перший етап проєкту “Молодіжні ради Закарпаття” – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Реалізовано перший етап проєкту “Молодіжні ради Закарпаття”

У період від квітня по червень 2024 року у Виноградівській міській територіальній громаді успішно реалізовано перший етап проєкту “Молодіжні ради Закарпаття”.

Учасники проєкту, серед яких були члени Молодіжної ради при Виноградівській міській раді, лідери учнівського самоврядування та активна молодь громади, мали можливість покращити свої знання та навички у сфері молодіжної політики та громадської участі.

Молодь ознайомилася з роллю та повноваженнями Молодіжної ради, методами залучення громадян до ухвалення рішень, а також удосконалила свої комунікаційні навички.

Значна увага була приділена практичним аспектам участі в місцевому самоврядуванні. Учасники отримали знання про інструменти локальної демократії, такі як громадські слухання, петиції та громадський бюджет. Також вони навчилися як підготувати запит, скаргу, пропозицію та запит на доступ до публічної інформації.

Завершальний модуль проєкту надав молоді можливість обговорити актуальні проблеми громади з представниками місцевої влади. Це сприяло кращому розумінню проблематики громади та способів долучення до процесу прийняття рішень на локальному рівні.

Проєкт “Молодіжні ради Закарпаття” став важливим кроком у зміцненні участі молоді в процесах прийняття рішень на місцевому рівні.

Завдяки тренінгам молоді люди Виноградівщини отримали необхідні знання та навички для активної участі в житті громади.

Цей захід проводився у рамках проєкту «Молодіжні ради Закарпаття», що здійснюється БФ «Центр громадських ініціатив» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.