Відділ житлово-комунального господарства та благоустрою інформує – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Відділ житлово-комунального господарства та благоустрою інформує

Відбувся третій воркшоп навчальної програми

Команда Виноградівської міської ради – в числі 15 громад зі всієї України, взяла участь у третьому воркшопі навчальної програми “Школа проєктного менеджменту для місцевого самоврядування 2024” від Міжнародний республіканський інститут – IRI Ukraine  за підтримки USAID Ukraine – USAID Україна.

Було опрацьовано правила складання бюджетів і фінансового менеджменту грантів, ризик-менеджмент як інструмент управління ризиками.


Роздільне збирання відходів

Виноградівська міська територіальна громада приймає участь в Проєкті “Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні”, який реалізується ГО “Еколтава” за підтримки Проєкту USAID “ГОВЕРЛА”.

Посилання на анімаційний ролик про роздільне збирання відходів від ГО “Еколтава”     https://www.youtube.com/watch?v=IwQYPWpclVM


 

Перелік закріплення територій на період проведення місячника санітарної очистки, благоустрою та озеленення

Нагадуємо перелік закріплення територій на час проведення місячника санітарної очистки, благоустрою та озеленення населених пунктів Виноградівської міської територіальної громади на 2024 рік.

Перелік закріплення територій


Чергова нарада щодо місячника санітарної очистки, благоустрою та озеленення

Міський голова Степан Бочкай  на сьогоднішній зустрічі з керівниками підприємств, установ та організацій, розташованих на території Виноградівської міської територіальної громади, незалежно від форм власності і підпорядкування обговорив питання проведення місячника санітарної очистки, благоустрою та озеленення.

У ході наради наголошувалось на продовження проведення щоп’ятниці  єдиного санітарного дня очистки прилеглих територій та утримання зелених насаджень на території нашої громади.


Утилізація ртутних або люмінесцентних ламп

Виноградівська міська територіальна громада приймає участь у проєкті “Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні”, який реалізується ГО “Еколтава” за підтримки Проєкту USAID “ГОВЕРЛА”.

Команда ГО “Еколтава” продовжує інформаційну кампанію щодо раціонального поводження з твердими побутовими відходами.

У межах цієї інфокампанії – допис, присвячений утилізації ртутних або люмінесцентних ламп

Посилання на публікацію:

https://www.facebook.com/Ekoltava/posts/pfbid08PKU1b3SvY45QHUDeNAUDiJLJLbJpdfDoZszWVh2nVhQpfY3uHtYnkxjtgzR2cXGl


 22-23 березня – загальні дні благоустрою Виноградівської міської територіальної громади

Міський голова Степан Бочкай сьогодні провів нараду з керівниками структурних підрозділів, комунальниїх установ, організацій та старостами, де обговорювалось питання проведення місячника санітарної очистки, благоустрою та озеленення населених пунктів Виноградівської міської територіальної громади.

Як ми вже повідомляли, 22-23 березня визначено загальними днями благоустрою Виноградівської міської територіальної громади.

Начальник відділу житлово-комунального господарства та благоустрою міської ради Вікторія Бачкай ознайомила керівників, представників закладів освіти, підприємств, установ та організацій з переліком закріпленних за ними територій з санітарної очистки та благоустрою.

Обговорили питання:

  • заключення договорів на вивіз побутового сміття зі спеціалізованим підприємством
  • сприяння жителям багатоквартирної забудови вивезенню зібраних відходів, гілок (у разі проведення  ними суботника)
  • організацію прибирання територій загального користування, кладовищ, стадіонів, парків, скверів, зелених зон, канав, кюветів та територій навколо адмінбудівель
  • розміщення урн для сміття біля входу до закладів
  • проведення обстеження дорожніх знаків на стан кріплення та цілісність (у випадку необхідності провести їх доукріплення або заміну)
  • ліквідація стихійних сміттєзвалищ та очищення місць накопичення сміття.

22-23 березня 2024 р. – Дні благоустрою

                                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Просимо долучитись до опитування- триватиме до кінця дня 18 березня

Виноградівська міська рада щиро дякує мешканцям громади, які долучились до анонімного опитування щодо пріоритетних напрямків проєктної діяльності на території громади.

Участь в опитуванні прийняла 451 особа з усієї громади.

Серед  проєктних ідей з орієнтовною вартістю фінансування до 1 млн.грн. найбільш актуальним вважається проєкт будівництва громадської вбиральні (217 голосів або 48,1 %), а серед дороговартісних  проєктів – проєкт з реконструкції стадіону «Пластмасовик» (194 голоси або 43 %).

91,6 % опитаних погодились з тим, що залучення грантового фінансування від донорських організацій повинно спрямовуватись на проєкти, які громада не в змозі фінансувати самостійно.

Так як орієнтовна вартість реалізації проєкту з реконструкції стадіону «Пластмасовик» в 2020 році складала 54,5 млн.грн., для його реалізації необхідно вишуковувати додаткові джерела фінансування та залучати інвесторів.

Тому в подальшому командою міської ради буде здійснюватись робота над детальною розробкою та пошуком джерел фінансування саме на зазначений проєкт.

Для того, щоб реалізація проєкту задовольняла потреби найбільшої кількості мешканців громади, міська рада планує вивчити думку різних цільових аудиторій щодо напрямку розвитку спорту та оздоровлення.

Просимо долучатись до даного опитування (опитування триватиме до кінця дня 18 березня) та заповнити анкету відповідно до категорії цільових аудиторій, до якої відноситесь саме ВИ:

молодь віком від 18 до 35 років – https://forms.gle/rax8hrGyRw6XoVeK6

населення віком понад 35 років – https://forms.gle/SuP4tsrHMW2KQ1A57

спортсмени – https://forms.gle/JwLYqXC5tWJgfuM18

особи з інвалідністю та маломобільні групи населення – https://forms.gle/pNE6pmLXwdTBwLLS9


 

До уваги водіїв!

У зв’язку з проведенням робіт з капітального ремонту тротуарів по вул.Станційна в м.Виноградів, починаючи з понеділка, 11 березня 2024 року, буде перекрито рух транспорту на ділянці дороги по вул.Станційна: від вул.Студентська до вул.Тюльпанів.

Просимо поставитися з розумінням до тимчасових незручностей, пов’язаних із ремонтними роботами.

Схема об’їзду – додається


До уваги мешканців Виноградівської міської територіальної громади

З метою вивчення громадської думки щодо пріоритетних напрямків проєктної діяльності на території громади Виноградівська міська рада проводить анонімне опитування серед мешканців громади.

Опитування триватиме по 11 березня 2024 р. включно.

Просимо активно долучатись до даного опитування та максимально поширювати інформацію про опитування.

Посилання на анкету-опитування:

https://forms.gle/xViEXAsFK9MMWPTu6


Школа проєктного менеджменту для представників органів місцевого самоврядування

Серед близько 450 заявок Міжнародним республіканським інститутом відібрано команду працівників Виноградівської міської ради та ще 15 громад зі всієї України для участі у Школі проєктного менеджменту для представників органів місцевого самоврядування, щоб допомогти розробити та реалізувати проєкти по відбудові громад.

Це вже друге таке навчання, яке  інститут проводить Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).


Розпочинається місячник санітарної очистки та благоустрою

Традиційно весняний місячник санітарної очистки та благоустрою проводиться у березні-квітні – до настання Пасхальних свят.

Доводимо до відома  керівників підприємств, установ та організацій всіх форм власності, фізичних осіб-підприємців, мешканців населених пунктів  Виноградівської міської територіальної громади, що з метою забезпечення утримання території нашої громади у належному санітарно-екологічному стані, 27 лютого 2024 р. прийнято рішення виконавчого комітету міської ради за №20 «Про заходи по проведенню місячника санітарної очистки, благоустрою та озеленення населених пунктів Виноградівської міської територіальної громади».

РІШЕННЯ

ЗАКРІПЛЕННЯ ТЕРИТОРІЙ  на час проведення місячника санітарної очистки, благоустрою та озеленення населених пунктів Виноградівської міської територіальної громади на 2024 рік


Інформаційна кампанія  щодо раціонального поводження з твердими побутовими відходами

Виноградівська міська територіальна громада приймає участь у Проєкті “Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні”, який реалізується ГО “Еколтава” за підтримки Проєкту USAID “ГОВЕРЛА”.

Команда ГО “Еколтава” продовжує інформаційну кампанію  щодо раціонального поводження з твердими побутовими відходами.

У межах цієї інфокампанії – черговий допис, присвячений правилам сортування твердих побутових відходів.

Посилання на публікацію:

https://www.facebook.com/Ekoltava/posts/pfbid0212HsYhjyBZcog1wgHcoDQ4Zci3H2w2WWhwdwq4BY5x9keMNA5eAgCtHhKzunAhJpl 


Отримано комплекти картонних контейнерів для сортування відходів

У рамках проєкту «Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні», який впроваджується за підтримки  Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», Виноградівська міська рада отримала від ГО «Еколтава» три комплекти картонних контейнерів для сортування відходів.

Один з таких комплектів вже розташовано в приміщенні ЦНАПу за адресою: м.Виноградів,  пл.Миру, 3.

Інші контейнери вже незабаром буде розміщено в двох загальноосвітніх навчальних закладах нашої громади.


Громади вчаться ефективних практик поводження з відходами

Громади вчаться ефективних практик поводження з відходами. Школу муніципального менеджменту відходів за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» реалізувала ГО Ekoltava. Загалом навчання пройшли представники органів місцевого самоврядування 65 громад із семи областей України.

Які найбільші виклики у цій сфері долають у Виноградівській громаді та які знання здобули під час Школи муніципального менеджменту відходів — читайте за посиланнями:

https://decentralization.ua/news/17352?page=2

https://www.ekoltava.org/2024/01/15/shkola-munitsypalnogo-menedzhmentu-vidhodiv-yak-ukrayinskyh-posadovtsiv-navchaly-rahuvaty-vidhody-u-gromadah


Інформаційна кампанія щодо раціонального поводження з твердими побутовими відходами

Виноградівська міська територіальна громада приймає участь в Проєкті “Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні”, який реалізується ГО “Еколтава” за підтримки Проєкту USAID “ГОВЕРЛА”.

Команда ГО “Еколтава” продовжує інформаційну кампанію щодо раціонального поводження з твердими побутовими відходами.

У межах цієї інфокампанії – допис, присвячений утилізації ялинок після свят.

Посилання на публікацію:

https://www.facebook.com/Ekoltava/posts/pfbid0Xf1sLC7iMXr6KfV3HfJbe9Zk3zCRUD2GWEbmr8Efi6Z7TYRwqftTX52LtFTaUi4gl


На порушників Правил благоустрою складено протоколи про адміністративне правопорушення

Сьогодні, 18 січня  2024 р., робочою групою за участі представників Виноградівської міської ради, Виноградівського ВУЖКГ, ТОВ «АВЕ Виноградово» та поліцейського офіцера громади здійснено чергове рейдове обстеження суб’єктів підприємницької діяльності на предмет дотримання норм і правил у сфері благоустрою, в тому числі наявності укладених договорів на вивезення побутових відходів.

Щодо тих суб’єктів, в яких було виявлено порушення Правил благоустрою території Виноградівської міської територіальної громади, складено протоколи про адміністративне правопорушення.  Робота в даному напрямку буде продовжуватись і надалі.

До відома:

згідно зі ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу:

  • на громадян: від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян;

на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності: від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.


Офіційна інформація щодо видалення зелених насаджень

Виноградівська міська рада повідомляє, що видалення зелених насаджень у місті по вул.Тюльпанів, 64 (на території ЗДО (ясла-садок) ім.Св.Йосипа) здійснюється Виноградівським соціально-каритативним центром на підставі ордера №04-12/23 від 21.12.2023 р., виданого на основі рішення виконавчого комітету міської ради від 19.12.2023 року №378.

Підставою для прийняття відповідного рішення є акт обстеження зелених насаджень від 07.12.2023 року, складений комісією, утвореною розпорядженням міського голови від 01.12.2023 р. № 277.

Із ініціативою обстеження аварійних дерев на території закладу до міської ради звернувся керівник Виноградівського соціально-каритативного центру, враховуючи звернення власників сусідніх із закладом домоволодінь та батьків вихованців закладу дошкільної освіти щодо забезпечення безпеки дітей.

Відповідно до акту обстеження, зелені насадження підлягають видаленню, так як перебувають у незадовільному стані та визнані аварійними, а також з метою відновлення світлового режиму приміщень закладу дошкільної освіти та запобіганню руйнування майна ЗДО і мешканців.

Також повідомляємо, що в поточному році на території закладу будуть проведені роботи щодо наступного озеленення.


Із першого січня 2024 року – заборонено вивезення відходів у сміттєвих чи подібних до них пакетах з центральної частини м.Виноградів

 Виноградівська міська рада нагадує, що з метою покращення санітарного стану центральної частини м.Виноградів, виконавчий комітет міської ради прийняв рішення, відповідно до якого з 01 січня 2024 року буде заборонено вивезення твердих побутових відходів у сміттєвих чи подібних до них пакетах з центральної частини м.Виноградів, а саме з вулиць: вул.Миру, пл.Миру, вул.Шевченка, вул.Станційна, вул.Партизанська.


Школа муніципального менеджменту відходів

Школа муніципального менеджменту відходів продовжує інформаційну кампанію щодо раціонального поводження з твердими побутовими відходами – їхній правильній утилізації, зокрема, компостуванню.

Детальніше за посиланням:    https://www.facebook.com/Ekoltava/posts/pfbid0nMGUNeFGLVRDfqW4wwQt2DEEJUbEam2bnC8W8AjgnkY1KdxmddZJy8z4ZnsWF4zVl

За матеріалами ГО «Еколтава»


Добірка енергоефективних кроків від Центру екологічних ініціатив “Екодія”

Із настанням холодного сезону українці та українки активно звертаються до енергоефективності задля збереження тепла у домівці та зменшення використання електроенергії. Та що робити, якщо між стіною та батареєю вже прилаштовано тепловідбиваючий екран, а на вікнах натягнуто додаткову плівку?

Наступний крок — розповісти про енергоефективні заходи своїм друзям, родичам, колегам та сусідам.

Ознайомитись детальніше із нашими Енергоефективними порадами, які допоможуть вам краще зрозуміти що ви вже робите або що можна покращити:

https://ecoaction.org.ua/oblashtuvaty-hnizdechko.html

Цей матеріал створено за фінансової підтримки «Друзів Землі Норвегії» (Naturvernforbundet). Зміст публікації не обов’язково відображає офіційну позицію «Друзів Землі Норвегії» або їх донорів.


У м.Виноградів будуть встановлюватись майданчики для сміттєвих контейнерів

Виноградівська міська рада повідомляє, що комунальне підприємство «Агенція регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради в рамках проєкту «ZeroWaste: Theory for Everybody, Practice for Everyone in the CrossBorder Region» (Нуль відходів: теорія для всіх, практика для кожного у транскордонному регіоні) розпочинає роботи з встановлення в м.Виноградів 15 майданчиків для сміттєвих контейнерів.


Із першого січня 2024 року – заборонено вивезення відходів у сміттєвих чи подібних до них пакетах з центральної частини м.Виноградів

Виноградівська міська рада нагадує: з 01 січня 2024 року буде заборонено вивезення відходів у сміттєвих чи подібних до них пакетах з центральної частини м.Виноградів, а саме з вулиць: вул.Миру, пл.Миру, вул.Шевченка, вул.Станційна, вул.Партизанська.

З метою покращення санітарного стану центральної частини м.Виноградів виконавчий комітет прийняв відповідне рішення, з яким можна ознайомитись на офіційному вебсайті Виноградівської міської ради у рубриці “Нормативно-правові документи/Рішення виконкому”.


Традиційно 1 листопада є особливим днем поминання померлих

Напередодні цієї дати Виноградівська міська рада наголошує, що відповідно до рішення виконавчого комітету від 30 листопада 2021 року №332 «Про заборону реалізації та використання на території Виноградівської міської територіальної громади штучних пластмасових квітів, вінків, корзин» з 01.03.2022 року суб’єктам господарювання сфери торгівлі заборонено реалізацію штучних пластмасових квітів, вінків, корзин у торгівельних закладах та на територіях ринків громади.

Відповідно до цього рішення заборонено також розміщувати та покладати штучні пластмасові квіти, вінки, корзини на об’єктах благоустрою Виноградівської міської територіальної громади (кладовищах, меморіальних комплексах, пам’ятниках тощо).

Також наголошуємо, що за порушення встановлених норм і правил у сфері благоустрою, винні особи будуть притягатися до адміністративної відповідальності.


Цикл резиденції ідей у Львові

Із 18 по 20 жовтня 2023 р. у Львові відбулась резиденція “Стратегія поводження з ТПВ. Що можна робити вже зараз і до чого готуватись в майбутньому”.

Участь у заході прийняли 16 представників територіальних  громад з цілої України, в т.ч. начальниця відділу житлово-комунального господарства та благоустрою Виноградівської міської ради Вікторія Бачкай.

Учасники дізнались про досвід Львова з уст керівників, які щоденно займаються впровадженням нової стратегії у Львові; відвідали Львівське комунальне підприємство “Львівспецкомунтранс” та навчальний центр поводження з відходами, місце будівництва заводу з механіко-біологічної переробки ТПВ, станцію компостування біологічних відходів, місце розташування Грибовицького полігону ТПВ та ознайомилися з процесом його рекультивації. Окрім того, дізнались про ініціативи Zero Waste Lviv у зменшенні продукування відходів.

Насамкінець учасники мали можливість поспілкуватись міським головою Львова Андрієм Садовим та дізнатись про шлях міста  в побудові системи поводження з ТПВ з «перших вуст».

До відома: засновниками резиденцій є шведська асоціація локальних влад та регіонів (SALAR), Інститут міста Львова.

Цикл резиденції ідей у Львові організовує ініціатива Cities4Cities United4Ukraine за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID “Зміцнення громадської довіри (UCBI)”.


Із 01 січня 2024 р. буде заборонено вивезення відходів в сміттєвих чи подібних до них пакетах з центральної частини м.Виноградів

З метою покращення санітарного стану центральної частини м.Виноградів, враховуючи протокол засідання робочої групи з вивчення питання заборони вивозу в пакетах твердих побутових відходів від населення та підприємців з центральної частини міста Виноградів, виконавчий комітет прийняв відповідне рішення:

з 01 січня 2024 року буде заборонено вивезення відходів в сміттєвих чи подібних до них пакетах з центральної частини м.Виноградів, а саме з вулиць: вул.Миру, пл.Миру, вул.Шевченка, вул.Станційна, вул.Партизанська.

Оприлюднюємо рішення №276, прийняте виконавчим комітетом  29 вересня 2023 р. “Про заборону вивозу з центральної частини м.Виноградів твердих побутових відходів в сміттєвих чи  подібних до них пакетах”


Щорічна перереєстрація громадян, які перебувають на обліку громадян

Виноградівська міська рада нагадує, що відповідно до п. 25 «Правил обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов та надання їм жилих приміщень» та п.7 Порядку квартирного обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов на території Виноградівської міської територіальної громади, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 30.11.2021 року № 313, з 01 жовтня по 31 грудня поточного року проводиться щорічна перереєстрація громадян, які перебувають на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов на території Виноградівської міської територіальної громади.

У зв’язку з цим особи, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті Виноградівської міської ради, повинні до 31.12.2023 року з’явитися до відділу житлово-комунального господарства та благоустрою міської ради (м. Виноградів, площа Миру, 3 ІІ поверх, каб.209) для уточнення облікових даних. При собі необхідно мати паспорти громадян України та ідентифікаційні номери всіх членів сім’ї, які перебувають на обліку. У разі змін у облікових даних – також документ, що підтверджує відповідні зміни.

Повідомляємо, що відповідно до п. 6.4. Порядку квартирного обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов на території Виноградівської міської територіальної громади, громадяни, які протягом двох років не здійснили перереєстрацію, знімаються з квартирної черги.


Продовжується робота щодо здійснення рейдових обстежень

28 вересня 2023 р., робочою групою за участі представників Виноградівської міської ради, Виноградівського ВУЖКГ, ТОВ «АВЕ Виноградово» та відділення поліції №1 Берегівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області здійснено рейдове обстеження суб’єктів підприємницької діяльності на предмет наявності укладених договорів на вивіз побутових відходів та дозвільних документів на здійснення виносної торгівлі та облаштування сезонних/літніх майданчиків.

В ході рейдового обстеження всіх суб’єктів підприємницької діяльності зобов’язано усунути виявлені порушення у тижневий термін та попереджено, що у випадку подальшого  порушення Правил благоустрою, їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності.


Виноградівська міська територіальна громада прийматиме участь в Проєкті “Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні”

Виноградівська міська територіальна громада прийматиме участь в Проєкті “Підтримка реалізації системи управління відходами на місцевому рівні”, який реалізується ГО “Еколтава” за підтримки Проєкту USAID “ГОВЕРЛА”.

Участь у проєкті братимуть представники та представниці 65 громад із семи областей: Рівненської, Полтавської, Львівської, Одеської, Житомирської, Закарпатської та Волинської.

Даний проєкт допоможе громадам у розв’язанні проблеми управління відходами та сприятиме створенню екологічно чистого середовища у громадах.

Метою проєкту є підвищення спроможності органів місцевого самоврядування щодо ефективного управління муніципальними відходами.

В межах проєкту передбачається проведення Школи Муніципального Менеджменту Відходів; запланована розробка уніфікованого дизайну станції роздільного збору побутових відходів “Зелена точка”, а також створення посібника з кращими практиками проведення інформаційно-просвітницьких кампаній. Частина накладу цієї збірки буде надрукована шрифтом Брайля.


Про призначення управителя багатоквартирних будинків у Виноградівській міській територіальній громаді

Виноградівська міська рада повідомляє, що за результатами проведеного конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків у Виноградівській міській територіальній громаді та на підставі рішення виконавчого комітету від 27 червня 2023 року № 206 «Про призначення управителя багатоквартирних будинків у Виноградівській міській територіальній громаді» управителем наступних багатоквартирних будинків у Виноградівській міській територіальній громаді призначено фізичну особу-підприємця Магочі Михайла Михайловича:

м.Виноградів, вул. Героїв Майдану, 4 (договір № 1 від 30.06.2023 року)

м.Виноградів, вул. М.Лучкая, 17 (договір № 2 від 30.06.2023 року)

м.Виноградів, вул. Конституції, 39 (договір № 3 від 30.06.2023 року)

м.Виноградів, вул. Конституції, 37 (договір № 4 від 30.06.2023 року)

м.Виноградів, вул. Армійська, 1 (договір № 5 від 30.06.2023 року)

м.Виноградів, вул. Армійська, 2 (договір № 6 від 30.06.2023 року)

м.Виноградів, вул. Армійська, 14 (договір № 7 від 30.06.2023 року)

м.Виноградів, вул. Сонячна, 9 (договір № 8 від 30.06.2023 року)

с.Великі Ком’яти, вул.А.Волошина, 6 (договір № 9 від 30.06.2023 року).

Юридична адреса здійснення підприємницької діяльності: Закарпатська обл., Берегівський р-н, м.Виноградів, вул.Закарпатська, 33, код 2206114019, тел. +38 050 910 45 83.

Фактична адреса здійснення підприємницької діяльності: Закарпатська обл., Берегівський р-н, м.Виноградів, вул.Миру,74/А.

Ціна послуги

 Рішення виконавчого комітету



Засідання конкурсної комісії з призначення управителя багатоквартирних будинків, співвласники яких не прийняли рішення про форму управління власним будинком

Відповідно до рішення виконавчого комітету від 28 квітня №151 «Про затвердження конкурсної документації для проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків у Виноградівській міській територіальній громаді» 13 червня 2023 року відбулось засідання конкурсної комісії з призначення управителя багатоквартирних будинків, співвласники яких не прийняли рішення про форму управління власним будинком.

Членами комісії було прийнято рішення виключити з об’єкту конкурсу №1 багатоквартирні будинки, які визначилися з формою управління будинком відповідно до діючого законодавства.

Також присутніми було розглянуто конкурсну пропозицію, яка надійшла до міської ради від учасника конкурсу, в установленому чинним законодавством порядку.

З метою детального вивчення конкурсної пропозиції всіма членами комісії прийнято рішення продовжити роботу комісії 22 червня.


Щодо недотримання виконавцем послуги з покосу трави на міському кладовищі
Виноградівська міська рада та мешканці міста стурбовані незадовільним станом міського кладовища – ця тема неодноразово піднімалась в соціальній мережі Facebook. Надаємо роз’яснення по даному питанню.
Одним із елементів комплексної роботи з благоустрою, що необхідний для збереження охайного і впорядкованого зовнішнього вигляду міського кладовища, є покос трави. Ця послуга не дотримується виконавцем.
Договір про надання послуг з озеленення територій та утримання зелених насаджень на 2023 рік Виноградівською міською радою укладено 10 квітня ц.р. з ТОВ “ІНВАЙТ СИСТЕМС” (м.Київ) – за результатами проведеного тендеру.
Серед основних робіт, які передбачені в договорі, є також викошування трави на кладовищі.
Водночас, працівниками підприємства не виконується в повній мірі той обсяг робіт, який передбачений умовами договору. Міською радою постійно наголошується як працівникам підприємства, так і його керівництву щодо їх незадовільної роботи.Найближчим часом відбудеться зустріч з керівництвом даного товариства з обговоренням проблеми невиконання умов договору. Також керівництво підприємства попереджено про намір Виноградівської міської ради щодо розірвання договору.

До уваги бізнес-компаній, представників ОСББ, управляючих компаній та всіх зацікавлених осіб

За інформацією ГО «Підприємницький клуб», 24 – 25 травня  у Національному центрі «Український Дім» відбудеться щорічний міжнародний Форум «Smart Building», присвячений тематиці Смарт Сіті, відновленню інфраструктурних об’єктів України задля діалогу з інвесторами, зарубіжними організаціями і фондами, представниками технологічних, інноваційних компаній та державними органами влади.

Вхід у виставкову зону та участь у конференції для представників  державних і некомерційних організацій – безкоштовна.

Квитки на ділову програму для представників бізнесу – доступні на сайті.

Деталі про проведення форуму ви можете знайти на сайті – https://smart-building.com.ua/   та за контакним тел. +380731404016


Розпочато здійснення рейдових обстежень

Сьогодні, 11 травня 2023 р., робочою групою за участі представників Виноградівської міської ради, Виноградівського ВУЖКГ, ТОВ «АВЕ Виноградово» та відділення поліції №1 Берегівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області розпочато здійснення рейдових обстежень суб’єктів підприємницької діяльності на предмет наявності укладених договорів на вивіз побутових відходів та дозвільних документів на здійснення виносної торгівлі.

За результатами рейдового обстеження відносно порушників Правил благоустрою території Виноградівської міської територіальної громади складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Міська рада вчергове нагадує підприємствам, установам, організаціям, фізичним особам-підприємцям та мешканцям приватних домоволодінь про їх обов’язок укладати договори на вивіз побутових відходів.

Окрім того наголошуємо суб’єктам підприємницької діяльності на необхідності оформлення дозвільних документів на розміщення об’єктів виїзної (виносної) торгівлі та облаштування відкритих літніх майданчиків.

Особи, які і надалі порушуватимуть Правила благоустрою, будуть притягатися до адміністративної відповідальності.


До уваги!

У доповнення повідомлення про оголошення конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків у Виноградівській міській територіальній громаді, міська рада інформує, що питання необхідності співвласникам багатоквартирних будинків визначитися з формою управління будинком неодноразово висвітлювалося у засобах масової інформації, соціальних мережах та на офіційному вебсайті міської ради.

Окрім того, на адреси багатоквартирних будинків, включених до об’єктів конкурсу з призначення управителя, у 2022 році надсилалися інформаційні листи з відповідними роз’ясненнями.

Відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» від 14.05.2015 р. №417-VIII, визначені такі можливі форми управління багатоквартирним будинком за рішенням співвласників:

1) управління багатоквартирним будинком здійснюється його співвласниками (самостійно, не створюючи ОСББ та не залучаючи управителя);

2) усі або частина функцій з управління багатоквартирним будинком можуть передаватися управителю;

3) усі функції з управління може здійснювати об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі – ОСББ) чи асоціація об’єднань співвласників багатоквартирного будинку.

Рішення щодо форми управління багатоквартирним будинком приймається співвласниками на зборах у порядку, передбаченому цим Законом, та оформлюється протоколом, форма якого затверджена Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 25.08.2015  № 203.

Враховуючи вищезазначене, співвласники багатоквартирних будинків, які включені до об’єктів конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків можуть до 13 червня 2023 року самостійно визначитися та обрати одну з форм управління будинком відповідно до законодавства, оформити прийняте рішення зборів співвласників протоколом та надати його до Виноградівської міської ради. Такі багатоквартирні будинки будуть виключені з об’єктів конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків.

За більш детальною інформацією можна звертатися до відділу житлово-комунального господарства та благоустрою Виноградівської міської ради за адресою: м.Виноградів, пл. Миру, 3, ІІ поверх, каб. 209 (приміщення міського будинку культури), тел. (03143)2-62-38.


Оголошується конкурс з призначення управителя багатоквартирних будинків у Виноградівській міській територіальній громаді

Виноградівська міська рада повідомляє, що відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 28 квітня 2023 року №151, з метою забезпечення належного утримання багатоквартирних будинків, розташованих на території Виноградівської міської територіальної громади, в яких не створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, співвласники яких не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, відповідно до законодавства України, оголошується конкурс з призначення управителя багатоквартирних будинків у Виноградівській міській територіальній громаді.

З детальною інформацією про дату, умови проведення конкурсу та перелік будинків, які є об’єктами конкурсу можна ознайомитися на офіційному вебсайті Виноградівської міської ради в розділі: Міська рада «Аукціони, конкурси, закупівлі».

Конкурсна документація для проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків у Виноградівській міській територіальній громаді


Завершення опалювального періоду 2022-2023 років

Виноградівський міський голова Степан Бочкай  підписав розпорядження про завершення опалювального періоду 2022-2023 років для установ і організацій, що фінансуються з бюджету Виноградівської міської ради з 01 квітня 2023 року.

КНП «Виноградівська районна лікарня» та дошкільним навчальним закладам громади, дозволено у разі необхідності та з метою підтримки в закладах оптимальної температури, завершити опалювальний період після 01 квітня 2023 року, але не пізніше  15 квітня 2023 року.

Виноградівському відділенню акціонерного товариства „Оператор газорозподільної системи „Закарпатгаз” відповідно до діючих норм і правил пропоновано здійснити щорічні заходи з опломбування газових опалювальних приладів в установах та закладах, що фінансуються з бюджету Виноградівської міської ради.

РОЗПОРЯДЖЕННЯ