Попередження про стихійні метеорологічні явища ІІ рівня небезпечності по Закарпатській області (27 -28.10.2023 р.) – Виноградівська міська рада Закарпатської області

Попередження про стихійні метеорологічні явища ІІ рівня небезпечності по Закарпатській області (27 -28.10.2023 р.)

Як повідомив Закарпатський обласний центр з гідрометеорології, вранці та вдень 27 жовтня по території Закарпатської області та по м. Ужгороду очікуються сильні дощі, місцями надзвичайні дощі, ввечері подекуди з грозою.

 

У другій половині дня 27 жовтня та вночі 28 жовтня посилення вітру 15-20, в горах місцями до 25 м/с. (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).


27-28 жовтня на річках області, на фоні підвищеної водності, очікується формування високого дощового паводку з підвищеннями рівнів води (над рівнями на 8 год 26.10): – на переважній більшості річок на 1.5-2.0 м з виходом води на заплаву: р.Тиса, ділянці м.Тячів-м.Хуст; р.Латориця-м.Мукачево; р.Уж-м.Ужгород (рівень небезпеки жовтий);

 

у нижній течії р.Боржава на 2.0-2.5 м, вихід води на заплаву з підтопленням сільгоспугідь сіл. Заріччя, Сільце, Камянське, Великі Ком’яти, Боржавське, автодороги Шаланки – Великі Ком’яти (рівень небезпеки помаранчевий).

 

У місцях проходження інтенсивних дощів очікується формування значного місцевого та схилового стоку, стрімке підвищення рівнів води на малих водотоках з підтопленням понижених місць, особливо в населених пунктах, внаслідок захаращення русел потічків та водовідвідних канав.

 

 В гірських районах існує загроза сходу невеликих селів (рівень небезпеки помаранчевий).

 

Щодо розвитку синоптичної ситуації гідрологічні прогнози будуть уточнюватись.

Виноградівська міська рада